Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 9:00 θα γίνει σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Κοντομηνά που πέθανε την περασμένη Πέμπτη 10 Μαρτίου σε ηλικία 83 ετών, μετά από νοσηλεία σχεδόν δύο ετών στο νοσοκομείο Υγεία.

Χθες (14/3) έγινε η εξόδιος ακολουθία στην Ύδρα, το αγαπημένο του νησί, εκεί όπου είχε σπίτι, αν και λάτρευε να μένει στο σκάφος του, που έδενε στο λιμάνι του νησιού.

Επιθυμία της οικογένειας είναι να γίνει σήμερα η κηδεία σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως έγινε χθες και η εξόδιος ακολουθία. Στο Α’ Νεκροταφείο η οικογένεια διατηρεί οικογενειακό τάφο.

Η νοσηλεία στο νοσοκομείο

Για το διάστημα που πέρασε στο νοσοκομείο μίλησε χθες στο Πρωινό ο προσωπικός γιατρός του, Δημήτρης Λινός.

«Τον γνώρισα στην τελευταία φάση της ζωής του, όταν ήδη υπήρχαν τα σημάδια μιας σοβαρής ασθένειας. Ήταν επιλεκτικός. Η τηλεόραση ήταν πάντα ανοιχτή στην αρχή, του άρεσε. Συνήθως έβλεπε ΑΝΤ1» λέει ο κ. Λινός και συνεχίζει: «Τα τελευταία δύο χρόνια η επαφή του με τον κόσμο ήταν μηδενική. Χρειάστηκε να κάνουμε και τραχειοστομία, δηλαδή και τεχνικά δεν μπορούσε να μιλήσει. Είναι πολύ σκληρό να είσαι φυλακισμένος στο ίδιο σου το σώμα, όμως, κατά την άποψη τη δική μου, είχε το μυαλό του».

Σε ερώτηση για το αν τον επισκέπτονταν γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα, ο Δημήτρης Λινός εξηγεί ότι η οικογένεια και οι γιατροί του Δημήτρη Κοντομηνά δεν επέτρεπαν επισκέψεις.

«Ο γαμπρός του τον αγαπούσε πολύ και μου είπε “σας παρακαλώ κ. καθηγητά να τον κοινωνήσετε στη ΜΕΘ”. Τον κοινωνώ, γίνεται άλλος άνθρωπος, ήταν Παρασκευή και έφυγα. Περίμενα μέχρι το βράδυ να έχει φύγει. Μου έλεγαν “τι του έκανες του Κοντομηνά”; Ξαναπήγε στο δωμάτιο και έζησε ακόμα έναν μήνα. Το μεγαλείο και το δράμα είναι ότι δεν έφυγε “φυτό”. Έφυγε ένας ζωντανός άνθρωπος» κατέληξε ο κ. Λινός.

Πηγή: newsbeast.gr