Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, μαζί με την οικογένειά του Δημήτρη Μητροπάνου, διοργανώνουν συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον χαμό του αξέχαστου ερμηνευτή, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στις 20:30, στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Το αφιέρωμα τιτλοφορείται «Της ψυχής το παρακάτω».

Σπουδαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού θα ανέβουν στη σκηνή και θα ερμηνεύσουν τραγούδια πολλών σημαντικών Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στις καρδιές των ανθρώπων.

  • Τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά): Πέγκυ Ζήνα, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Σαμπάνης, Κώστας Τριανταφυλλίδης.
  • Παρουσίαση, σκηνοθεσία, επιμέλεια: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.
  • Ηχοληψία: Δημήτρης Ευαγγελάτος.
  • Συμμετέχει η Ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου: Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Γιάννης Κυφωνίδης (πλήκτρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν).

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε την Παρασκευή 14 Απριλίου με την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου και παρέδωσε στη γυναίκα του Βένια και την κόρη του Αναστασία υλικά από το Αρχείο του κόμματος, τα οποία αναφέρονται στον πατέρα του αξέχαστου ερμηνευτή, Γιώργο.

Συγκεκριμένα, παρέδωσε τη βιογραφική έκθεση του Γιώργου Μητροπάνου στο ΚΚΕ, καθώς και το φύλλο της «Εφημερίδας της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης του ΔΣΕ» (25/10/1948), που ανακοινώνει την προαγωγή του Γιώργου Μητροπάνου σε λοχαγό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

«Υλικά και ντοκουμέντα που φανερώνουν μια οικογένεια δοσμένη στους αγώνες και το κίνημα. Αυτήν την αγωνιστική παράδοση τίμησε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ο Δημήτρης Μητροπάνος. Πορεύτηκε στο πλευρό του ΚΚΕ. Τίμησε με την παρουσία του εκδηλώσεις του κόμματος και τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ-“Οδηγητή”. Aπό τα παιδικά του χρόνια στα Τρίκαλα μεγάλωσε σε μια οικογένεια δεμένη με την Αντίσταση, τον ΔΣΕ, που γνώρισε φυλακίσεις, εξορίες… Ως παιδί αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ βίωσε το κυνηγητό και τις διώξεις, με τα οποία αντιμετώπισε το αστικό κράτος τις οικογένειες των αγωνιστών», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στην ticketservices.gr.

Προσκλήσεις διατίθεται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Πηγή: newsbeast.gr