Άλλα δύο πάρκα, αυτήν τη φορά αποκλειστικά για περίπατο με σκύλους, βρίσκονται από σήμερα, Τετάρτη (1/12) στη διάθεση των Αθηναίων, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στον Νέο Κόσμο.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, πρόκειται για χώρους κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού, εκγύμνασης και εκπαίδευσης σκύλων, ενώ παράλληλα τηρούν όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου.

Τα πάρκα είναι περιφραγμένα, διαθέτουν ξεχωριστές «ζώνες» για μικρόσωμους και μεγαλόσωμους σκύλους, ώστε τα ζώα να παίζουν με ασφάλεια μέσα σε αυτές. Και τα δύο πάρκα είναι μεγάλα σε έκταση. Στον Προμπονά ξεπερνάει το ένα στρέμμα και στην πλατεία Οβρένοβιτς τα 700 τ.μ. Επίσης, στα πάρκα έχει τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός και όργανα εκγύμνασης και επιδεξιότητας. Μεταξύ άλλων, ράμπα ανάβασης, ξύλινος διάδρομος-«πασαρέλα» με ανάβαση και κατάβαση, εμπόδια για μικρόσωμα και μεγαλόσωμα σκυλιά, ποτίστρες κ.ά.

Επιτέλους! Οι μικροί τετράποδοι φίλοι μας απέκτησαν τα πρώτα 2 ολό-δικά τους πάρκα!Στην περιοχή του Προμπονά και στην…

Posted by Δήμος Αθηναίων on Wednesday, December 1, 2021

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει ότι αυτά τα δύο πάρκα είναι «απλώς η αρχή» και «στόχος είναι να δημιουργηθούν και άλλα στις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες παιχνιδιού και εκπαίδευσης για τα κατοικίδια».

Πηγή: newsbeast.gr