Ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας – η οποία ονομάστηκε Carmel από τους μετεωρολόγους, και η έλευση της οποίας αναμένεται εντός του 24ωρου – ο δήμος Αθηναίων τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, ανοίγει από απόψε στις 8 το βράδυ χώρους, όπου ο ευάλωτος πληθυσμός της πόλης μπορεί να φιλοξενηθεί, να ζεσταθεί και να προστατευθεί.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε 24ωρη βάση και για όσο επικρατούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα είναι ανοιχτό τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας στο οποίο άστεγοι μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Πριν την είσοδο στο χώρο θα υποβάλλονται σε rapid test.

Επίσης στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί, κατά την είσοδο των πολιτών στον χώρο θα πραγματοποιούνται rapid test.

Παράλληλα, ομάδες του «Street Work» του Δήμου θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης προκειμένου να εντοπίσουν άστεγους και να τους προσφέρουν ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες. Επιπλέον, θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους.

Ακόμη τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (210-5246515-6), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Σημειώνεται, τέλος, πως αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται και στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

Πηγή: newsbeast.gr