Η ακρίβεια είναι ο παράγοντας που θα διαμορφώσει την ψήφο των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha. Ειδικότερα, το 47% των ερωτηθέντων στην έρευνα που διεξήχθη από 14 μέχρι 18 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων, απάντησε ότι η ακρίβεια θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψήφο του. Σημαντικοί παράγοντες είναι επίσης η πορεία της οικονομίας, τα ελληνοτουρκικά, οι υποκλοπές, και η υπόθεση Πάτση.

Δείτε αναλυτικά το κατά πόσο θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών στο γράφημα που ακολουθεί.

Σε ερώτηση για το εισόδημά τους, το 48% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι αρκεί ίσα-ίσα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, το 30% ότι δεν είναι αρκετό και το 17% ότι τους επιτρέπει να ζουν άνετα.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η σταθερότητα στη χώρα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας ενώ σε ερώτηση για το πώς θα ήταν τα πράγματα στη χώρα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 35% απάντησε ότι θα ήταν χειρότερα, το 32% τα ίδια και το 23% καλύτερα.

Τέλος, το 30% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον Αλέξη Τσίπρα, το 8% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 4% «ψηφίζει» Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο και το 2% Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή: newsbeast.gr