Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον ΑΝΤ1, στην οποία η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 10,5 μονάδες, οι πολίτες απάντησαν σε μία σειρά ερωτημάτων για τον κορονοϊό, την οικονομία, αλλά και την ακρίβεια.

Σε ερώτημα για τις προσδοκίες για το 2022, το 58% των συμμετεχόντων στην έρευνα εμφανίζεται πιο αισιόδοξο ως προς την εξέλιξη της πανδημίας.

Το 28,8% των ερωτηθέντων θεωρείς πως θα είναι καλύτερη ηπορεία της ελληνικής οικονομίας εντός του 2022, ενώ το 20,8% θεωρεί πως θα είναι καλύτερη η κατάσταση στα οικονομικά του νοικοκυριού.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, το 75,2% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκφράζει την εκτίμηση ότι θα διαρκέσει περισσότερο, ενώ μόλις το 18,7% θεωρεί ότι είναι περιστασιακή.

Όσο για την ακρίβεια το 55% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι εκείνες που «καίνε» περισσότερο, ενώ ακολουθούν οι αυξήσεις στα τρόφιμα/είδη σούπερ μάρκετ με 52,2%, στη βενζίνη και τις μετακινήσεις 40,8%, στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο 37,4%. Το 4% απαντά ότι “καίνε” οι αυξήσεις στα ενοίκια και το 2,5% αυτές στην ένδυση και υπόδηση.

Ως προς το αν τα μέτρα για την ακρίβεια κινούνται σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 49% των ερωτηθέντων απαντά στη «σωστή» και το 47,5% στη «λάθος».

Το 82,5% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση χαρακτηρίζει ως «ανεπαρκή» τα μέτρα για την ακρίβεια και το 14,4% «επαρκή».

Πηγή: newsbeast.gr