Η Opinion Poll πραγματοποίησε δημοσκόπηση για την εφημερίδα το tomanifesto, όπου κατέγραψε την διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κυμαίνεται στο 8,9% στην πρόθεση ψήφου και αγγίζει το 9,3% στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι επιδόσεις των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι: Ν.Δ 31,7%, ΣΥΡΙΖΑ 22,8%, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11,8%, Κ.Κ.Ε 5,1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,8%, ΜΕΡΑ 25 2,5%, ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2,2%, ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,1%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,1%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,7% , ενώ οι Αναποφάσιστοι είναι 9,9%.

Μάλιστα, η δημοσκόπηση έχει καταγράψει την άποψη των πολιτών για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με την μεγάλη πλειοψηφία να πιστεύει ότι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας και όχι πρόωρα.

Συγκεκριμένα, το 37,5% επιθυμούν να πραγματοποιηθούν εκλογές το Φθινόπωρο ενώ η πλειοψηφία, το 52% επιθυμεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Τα σενάρια για την κυβέρνηση και τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Επίσης, η δημοσκόπηση της Opinion Poll συγκέντρωσε στοιχεία για την γνώμη των πολιτών σχετικά με το ποιο κόμμα θα ήθελαν να δουν να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Έτσι, οι επιλογές των πολιτών συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Αυτοδύναμη Ν.Δ 26,6%, 11% αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ 8,9%, Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ 11,7% και Κυβέρνηση τεχνοκρατών με την συνεργασία και των τριών πρώτων κομμάτων 13,7%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η απάντηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ως πρώτη επιλογή έχουν μια Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με 23,5% και δεύτερη μια Κυβέρνηση τεχνοκρατών το 20,6% , ενώ αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ συγκεντρώνει το 14,7% και Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ το 11,8%.

Ακόμα, στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36,9%. Στη συνέχεια ακολουθεί ο κανένας ,με 27,3% και στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 21%. Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2,1% και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος με 1,7%.

Πηγή: newsbeast.gr