Η Euroskopia πραγματοποίησε δημοσκόπηση για το Politicoκαι συνολικά ρώτησε 1.000 άτομα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τα αποτελέσματα να είναι αποκαλυπτικά, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η οποία σε ποσοστό 63% λέει «ναι» στον ευρωστρατό.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το politico.eu, η έρευνα έγινε μεταξύ 8 και 11 Μαρτίου με συμμετοχή πολιτών από Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Ολλανδία και Ιταλία, με την πλειοψηφία να στηλιτεύει την ρωσική εισβολή. Χαρακτηριστικά, το 60% των Ελλήνων διαφωνεί με την εισβολή που διεξάγει η Ρωσία, ενώ στην Ολλανδία οι επικρίσεις αγγίζουν το 88%.

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωστρατού με την Ελλάδα υποστηρίζει σε μεγάλο ποσοστό την προοπτική για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα. Συγκεκριμένα, το 63% των Ελλήνων θέλει να δημιουργεί ευρωστρατός, ενώ σε ποσοστό 51% ακολουθούν η Ισπανία και η Γαλλία.

Παρόλα αυτά, διαφοροποιήσεις φαίνονται στο ερώτημα εάν η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Έλληνες με βάση το Politico, φαίνεται να συμφωνούν σε ποσοστό 21% για άμεση ένταξη, το 33% δηλώνει ότι πρέπει οι διαδικασίες να ξεκινήσουν στο μέλλον και όχι τώρα, ενώ το 39% διαφωνεί με την προοπτική να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: newsbeast.gr