Οι αξίες των ακινήτων στη λεγόμενη «οδό των δισεκατομμυριούχων» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια και οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες. Για παράδειγμα ο Ντάνιελ Οχ. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας μετέτρεψε το ρετιρέ του σε μια από τις καλύτερες επενδύσεις του: το πούλησε για 165,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δύο χρόνια πριν το αγόρασε για 81,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για μια από τις υψηλότερες τιμές πώλησης ακινήτου στην ιστορία των κτηματομεσιτικών της Νέας Υόρκης, το ποσό που δόθηκε για το ρετιρέ τεσσάρων δωματίων με θέα το Σέντραλ Παρκ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Το 900 τμ διαμέρισμα, που βρίσκεται στον ουρανοξύστη κατοικιών 220 Central Park South στην καρδιά του Μανχάταν, ήταν ήδη μια από τις ακριβότερες πωλήσεις κατοικιών που έχουν γίνει στη Νέα Υόρκη, όταν το αγόρασε ο Οχ το 2019, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο σημειώνει ότι το όνομα του νέου αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο ηλικίας 61 ετών Οχ έχει περιουσία που εκτιμάται, σύμφωνα με το Forbes, περίπου στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, Och-Ziff Capital Management, η οποία άλλαξε επωνυμία τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετονομάστηκε σε Sculptor έπειτα από ένα σκάνδαλο δωροδοκίας στο οποίο ο ενεπλάκη άμεσα ο Οχ.

Το 2016 η εταιρεία κατέβαλε 413 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες ότι δωροδόκησε αξιωματούχους στη ΛΔ Κονγκό, την Λιβύη και άλλες αφρικανικές χώρες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Οχ ενεπλάκη προσωπικά στην υπόθεση διαφθοράς αφού έδωσε εντολή για δύο παράνομες συναλλαγές στη ΛΔ Κονγκό.

Όταν αγόρασε το ρετιρέ στο 220 Central Park South το 2019 είχε ήδη αλλάξει τόπο μόνιμης κατοικίας για φορολογικούς λόγους έχοντας μεταφερθεί στη Φλόριντα αλλά σχεδίαζε να χρησιμοποιεί το διαμέρισμα αυτό στη Νέα Υόρκη ως περιστασιακή κατοικία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή: newsbeast.gr