Το DMZ είναι μια σειρά που ίσως δεν ακούστηκε αρκετά αλλά σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Η νέα μινι σειρά του HBO Max έκανε πρεμιέρα στις 12 Μαρτίου με μόλις 4 επεισόδια, βασισμένη στο ομότιτλο κόμικ της DC που υπογράφουν οι Brian Wood και Riccardo Burchielli υπόσχεται κάτι αρκετά φρέσκο και ιδανικό για Binge Watching.

Η ιστορία μας μας μεταφέρει στο σύντομο μέλλον και τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά με τις Ηνωμένες πολιτείες να βρίσκονται στον 2ο εμφύλιο πόλεμο. Η σειρά δεν εστιάζει και τόσο στα αίτια αυτού του πολέμου αντιθέτως φαίνεται να θέλει να το αποφύγει όσο μπορεί. Κεντρική ηρωίδα είναι η Alma Ortega (Rosario Dawson) όπου κατά την διάρκεια εκκένωσης του Μανχάταν θα χάσει τον γιο της. Οκτώ χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου η Alma δεν έχει σταματήσει να τον ψάχνει και να ελπίζει πως θα τον βρει, κάπως έτσι καταλήγει στην αποστρατιωτικοποιημενη ζώνη δηλαδή πίσω εκεί που όλα ξεκίνησαν.

Επιστρέφοντας στο Μανχάταν η Alma θα βρεθεί στην μέση ενός άλλου πολέμου καθώς δύο παλιοί της γνώριμοι θα βρεθούν σε κόντρα στην προσπάθεια τους να εκλεχθουν «νέοι πρόεδροι» για δικά τους συμφέροντα, στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές του DMZ μετά τον εμφύλιο. Η Alma μέσα σε όλα θα γίνει σύμβολο επανάστασης και ελευθερίας για τους κατοίκους εκεί καθώς πάντα είναι πρόθυμη να αυτοθυσιαστει για κάποια ιδανικά που φαίνεται να έχουν πεθάνει στον νέο αυτόν κόσμο. Διάφορες εκπλήξεις και ανατροπές θα συμβάλουν στην δημιουργία ενός ταξιδιού που σίγουρα αρχικά δεν θα περίμενε με τίποτα.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Αφηγηματικά το DMZ έχει αρκετές αδυναμίες. Αρχικά κάποια πράγματα δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα και δημιουργούν ένα χάος αν κάτσεις να τα σκεφτείς λίγο καλύτερα. Κάνοντας τα στραβά μάτια στα plot holes θα βρεις μια ιστορία που αναγκάζεται να τρέξει σε κάποια πράγματα προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα σε μόλις 4 επεισόδια. Στο τέλος καταφέρνει να πει μια ολοκληρωμένη ιστορία αλλά το τίμημα είναι αρκετά μεγάλο με την σειρά να αποφεύγει να προβάλει βασικές πληροφορίες για το Lore αυτού του κόσμου που παρουσιάζει.

Κάποια πράγματα είναι υπερβολικά βολικά και εξελίσσονται προβλέψιμα, ωστόσο ο γρήγορος ρυθμος της σειράς σίγουρα δεν την κάνει μονότονη και βαρετή. Ίσως αν η σειρά είχε 6-8 επεισόδια όλα αυτά να είχαν πολύ διαφορετική ανάπτυξη και τώρα να μιλάγαμε για ένα πραγματικό διαμάντι. Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να σας αποθαρρύνουν καθώς όπως προείπα μέσα σε μόλις 4 επεισόδια θα δεις μια ολοκληρωμένη ιστορία, με κάποιες αδυναμίες, που παραμένει διασκεδαστική και ενώ η ανάπτυξη του σεναρίου είναι ένα βασικό ψεγάδι για το DMZ σε όλους τους άλλους τομείς κερδίζει και με το παραπάνω.

Από τα πρώτα κιόλας πλάνα μπαίνεις στον αποκαλυπτικό κόσμο της σειράς και η δυστοπία που επικρατεί δίνει ένα όμορφο οπτικά αποτέλεσμα. Οι φατρίες και όλα τα set στο DMZ είναι καλά φτιαγμένα και η αποκαλυπτική Νέα Υόρκη δίνει ένα «όμορφο» μετά αποκαλυπτικό αστικό περιβάλλον στο μάτι που σε κερδίζει. Οι χαρακτήρες είναι κάπως ρηχοί και επιπόλαιοι και σε αυτό θα κατηγορήσω ξανά τα λίγα επεισόδια της σειράς, ωστόσο οι ερμηνείες θα σας ανταμείψουν. Η Rosario Dawson είναι εκπληκτική και ηγείται φανταστικά το Cast της σειράς που είναι ιδανικό για τους ρόλους τους. Οι Hoon Lee, Freddy Miyares και Benjamin Bratt την πλαισιώνουν όμορφα και το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι αρκετά θετικό με την χημεία των ηθοποιών να είναι εμφανής.

Το HBO Max σχεδόν ποτέ δεν μας απογοητεύει και στην περίπτωση του DMZ τα πράγματα δεν είναι κακά απλά θα μπορούσαν εύκολα να είναι πολύ πολύ καλύτερα. Αν η ταλαντούχα Rosario Dawson, τα καλοφτιαγμένα εφέ του HBO Max και τα μόλις 4 επεισόδια της ιστορίας δεν σας ψήνουν για να το δείτε τσεκαρετε το Trailer εμένα σίγουρα με είχε κερδίσει! Η σειρά φαινομενικά είναι ολοκληρωμένη οι δημιουργοί της βέβαια έκαναν νύξεις για περισσότερες ιστορίες στον κόσμο του DMZ κάτι που δεν θα με χαλαγε καθόλου μιας που βασικό μου παράπονο είναι η έλλειψη πληροφοριών που παρέχει η σειρά σε κάποια θέματα.

Πηγή: newsbeast.gr