Η Θεσσαλονίκη και γενικά η Ελλάδα είναι μουδιασμένη από την δολοφονία του 19χρονου Άλκη τα ξημερώματα της Δευτέρας και οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να πάρουν θέση για το γεγονός, μέσω ανακοίνωσης. Σε αυτή, οι φίλοι του δικεφάλου του βορρά τονίζουν πως φταίνε και οι ίδιοι γι’ αυτό που έγινε, ζητάνε συγγνώμη, τονίζουν ότι θα υπάρξει ριζική αλλαγή στην οπαδική αντιπαλότητα και δεσμεύονται για ένα φιλικό ανάμεσα στην ομάδα τους και τον Άρη με ανοιχτές εξέδρες για όλους.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι Σ.Φ. ΠΑΟΚ…

«Ενδεχομένως, αυτά είναι τα πιο ειλικρινή και δύσκολα λόγια που έχουμε γράψει ποτέ σαν Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ. Από την Δευτέρα το βράδυ δεν μπορεί να χωρέσει ο νους μας ότι ένα παιδί μόλις 19 χρονών που δεν πρόλαβε καν να γευτεί τις χαρές και τις λύπες της ζωής, γεμάτο όνειρα και φιλοδοξίες δεν είναι πλέον μαζί μας.

Δυστυχώς έχουμε δεί όλοι πιστολιές μέρα μεσημέρι, τσεκουριές, μαχαιριές, πυρπολήσεις αυτοκινήτων και ανυποψίαστους φιλάθλους που στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από καρτέρι αντίπαλων οπαδών παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο και πέθαναν στην μέση του δρόμου.

Όλος αυτός ο φαύλος κύκλος της οπαδικής βίας θα έπρεπε να τελειώσει ΧΘΕΣ.

Εμείς από την πλευρά μας αναλαμβάνουμε το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί.

Mας ενώνει η λατρεία για τις ομάδες μας, αντιμετωπίζουμε τα ίδια ακριβώς προβλήματα στην καθημερινότητα μας και το γεγονός ότι μας χωρίζει ένα διαφορετικό κασκόλ είναι μηδαμινό μπροστά στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

Έχουν βρεθεί και οπαδοί άλλων ομάδων στην θέση μας και πιστεύουμε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να αποδεχτούμε συλλογικά μια ριζική αλλαγή στην οπαδική αντιπαλότητα, ώστε ποτέ καμία άλλη μάνα στην Ελλάδα να μην ξανακλάψει το γιό της.

Είμαστε συντετριμένοι, εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας και ζητάμε την πιο ειλικρινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ από την οικογένεια και τους οικείους του Αλκη.

Ως ελάχιστη αναγνώριση του μεγαλείου ψυχής αυτού του πατέρα, υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του, ένας φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων μας με ανοιχτές κερκίδες για όλους τους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης.

Μετά τιμής,
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ.».

Πηγή: newsbeast.gr