Σε διάψευση των πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες 20χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη διέφυγε στην Αλβανία για να γλιτώσει τη σύλληψη, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος», ανέφεραν πηγές του υπουργείου στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι «ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας».

Οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου βασικού υπόπτου συνεχίζονται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους, κόμματα και αθλητικές ομάδες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή για να ξεριζώσουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Κούγιας: Με προειδοποίησαν για ενδεχόμενο συγκάλυψης

Λεπτομέρειες αναφορικά με την υπόθεση μοιράστηκε ο Αλέξης Κούγιας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γνωστός ποινικολόγος αναρωτήθηκε τι γίνεται με τους υπόλοιπους φερόμενους δράστες της επίθεσης, γιατί κατηγορούνται όλοι για ανθρωποκτονία από κοινού και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον των φίλων του θύματος.

Όπως τόνισε, «υπάρχουν 6-7 που κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι τον προειδοποίησαν «για ενδεχόμενο συγκάλυψης» και του προσκόμισαν φωτογραφία όπου «ο φερόμενος ως δολοφόνος είναι μαζί με αδερφικό του φίλο, γιο ανώτερου στελέχους της αστυνομίας του τμήματος αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης», τονίζοντας ότι αυτό «δεν αποτελεί κατηγορία, αλλά ενδεχόμενο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακολούθως είπε ότι βρέθηκαν πάρα πολλά όπλα λοστοί, μαχαίρια, χατζάρια στην έρευνα, όπου ο νόμος τα χαρακτηρίζει όπλα, αλλά έφεραν ένα κατηγορούμενο για όλα τα όπλα και δεν έγινε έλεγχος dna και αποτυπωμάτων για όλα τα όπλα.

Αναρωτήθηκε γιατί «δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση ώστε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο». Όπως είπε είναι διαπιστωμένο ότι συμμετείχαν 7-8 με δύο – τρία αυτοκίνητα που φαίνονται και στα βίντεο.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι είναι θέμα τιμής για την αστυνομία να συλλάβει τους άλλους έξι.

Πηγή: newsbeast.gr