Περισσότερα από 30 τραύματα είχε στο κορμί του ο 19χρονος Άλκης ο οποίος έπεσε νεκρός από χτυπήματα χούλιγκαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναφέρει πως ο θάνατος του Άλκη έχει προέλθει από συνδυασμό των βάναυσων χτυπημάτων που δέχθηκε και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

Υπενθυμίζεται πως η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση σε παλιότερες δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ είχε αναφερθεί στη βαναυσότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι, στην μηριαία αρτηρία με το δρεπάνι, με το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ και με λοστούς.

Οι κατηγορούμενοι

Για την θανατηφόρα επίθεση στον Άλκη, πίσω από την οποία υπήρχαν οπαδικά κίνητρα, όπως αναφέρει το grtimes.gr κατηγορούνται 12 άτομα τα οποία προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα. Η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό, ολοκλήρωσε την έρευνα ενώ δεν ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις και δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

Η ογκώδης δικογραφία διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα που θα κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή τους σε δίκη. Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Πηγή: newsbeast.gr