Σιωπηρή διαμαρτυρία για τη δολοφονία του Άλκη πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές και φοιτητές στην περιοχή Χαριλάου. Με την υπόσχεση προς τον Άλκη ότι «αυτός ο κόσμος θα αλλάξει» και πως ο φόνος «δεν θα ξεχαστεί», όπως αναγράφουν και στα πανό τους, φοιτητές και μαθητές πραγματοποιούν αυτήν την ώρα σιωπηρή παράσταση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Θεοδώρου Γαζή και Πλαστήρα, στο σημείο δηλαδή που άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη δολοφονική επίθεση ο 19χρονος.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και μέλη του συντονιστικού μαθητών που προχώρησαν και σε ενός λεπτού σιγή καταδικάζουν, όπως αναφέρει το grtimes.gr, την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας, εκφράζοντας παράλληλα την οργή και την αγανάκτηση τους για το γεγονός.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν τη δράση εγκληματικών συμμοριών που λειτουργούν σαν τάγματα εφόδου, απολαμβάνοντας όπως λένε την κρατική ανοχή, σε άμεση διαπλοκή με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Κανένας φόβος, καμία ανοχή. Ο φόνος του Άλκη δεν θα ξεχαστεί» τονίζουν στο μήνυμά τους απαιτώντας μεταξύ άλλων την άμεση σύλληψη και την καταδίκη όλων των δολοφόνων και την πλήρη διαλεύκανση της δράσης αυτών των ομάδων.

«Ο Άλκης θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς» δήλωσε ο συμφοιτητής του, Ορέστης Λάππας, ο οποίος διάβασε ένα κείμενο στη μνήμη του 19χρονου στη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα:

Πηγή: newsbeast.gr