Η Δόμνα Μιχαηλίδου μοιράστηκε όλες τις δραστηριότητες της ημέρας της με τον Ευθύμη Τσίγκα στο πλαίσιο του Duo Day, που είναι μια μέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Ο νεαρός συνόδεψε την υφυπουργό στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις με τους συνεργάτες της.

Μαζί επισκέφτηκαν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Λευτέρη Γιοβανίδη, για την ιστορία του Θεάτρου, καθώς και για το νέο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ο Ευθύμης παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ομιλία της κας Μιχαηλίδου στην Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης ευπαθών ομάδων του δήμου.

Έτσι, η Δόμνα Μιχαηλίδου σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε πως «σήμερα, με τον Ευθύμη μοιραστήκαμε όλες τις δραστηριότητες της μέρας και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα ενδιαφέροντά του, αλλά και για την ένταξή του στην αγορά εργασίας. Και οι δράσεις όπως το DUO DAY έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για εμάς. Γιατί ο σκοπός είναι διττός».

«Από τη μία πλευρά, το άτομο με αναπηρία έχει την ευκαιρία να δει την καθημερινότητα σε ένα εργασιακό περιβάλλον, το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι να κατανοήσει η κοινότητα ότι η αναπηρία δεν είναι ανημποριά, αλλά μια διαφορετικότητα μέσα στην κανονικότητα. Και σήμερα, κάνουμε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην απασχόληση χωρίς αποκλεισμούς», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, μεταξύ άλλων σημείωσε πως «σε αυτή την προσπάθεια όμως πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, Πολιτεία, ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και πολίτες. Για να κάνουμε επιτέλους και στη δουλειά την αόρατη αναπηρία ορατή».

Πηγή: newsbeast.gr