Δώρα ζωής σε τέσσερις ασθενείς χάρισε με τον θάνατό του 65χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και άφησε την τελευταία του πνοήη την Πέμπτη (2/3).

Η οικογένειά του, χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο και δείχνοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Νοσοκομείου και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε το Σάββατο (4/3). Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τους νεφρούς και η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αφαίρεσε τους κερατοειδείς. Η μεταμόσχευση νεφρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5/3, στο Ιπποκράτειο, σε δυο ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση για αρκετά χρόνια, μια 49χρονη και έναν 33χρονο. Οι κερατοειδείς αναμένεται να αξιοποιηθούν σε συμβατούς λήπτες τις επόμενες ημέρες.

Τις θερμότατες ευχαριστίες της για την προσφορά οργάνων και το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του δωρητή εκφράζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όσο και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, που ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων, υπό τον συντονισμό της τοπικής συντονίστριας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Πηγή: newsbeast.gr