Δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορονοϊό, στην περιοχή Άβαντος (στην αλάνα Κακαλή) στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώνει την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, από τις 9πμ έως τις 3μμ, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Η δράση έχει στόχο «την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου, οι πολίτες θα υποβάλλονται σε εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορονοϊό. Τα αρνητικά αποτέλεσματα του τεστ θα γνωστοποιούνται μέσω sms, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου.

Όσοι προσέρχονται στο σημείο θα πρέπει να έχουν στείλει sms με αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνησή τους, να φορούν μάσκα και να γνωρίζουν τον προσωπικό τους αριθμό υγείας ΑΜΚΑ.

Η δράση υποστηρίζεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Δενδροπόταμο για δωρεάν rapid tests

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται αύριο, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στη συνοικία του Αγίου Νεκταρίου, στην περιοχή του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να διενεργηθούν rapid tests για τον κορονοϊό.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο για τον κορονοϊό να μεταβούν στο Πολύκεντρο του Αγίου Νεκταρίου (Οδυσσέα Ανδρούτσου 2, Άγιος Νεκτάριος). Όσοι προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα, sms, που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε).

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού και είναι υποχρεωτική η σωστή χρήση μάσκας.

Πηγή: newsbeast.gr