Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι συστήνουν στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της Covid-19 καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξάνονται στη χώρα.

Η ταξιδιωτική σύσταση είναι μια «ισχυρή σύσταση» όχι απαίτηση, είπε ο αξιωματούχος των CDC Χένρι Γουόκ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφους. Η κυβερνητική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κάνει τη σύσταση αυτή μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες που γνώρισαν πολλές Πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα.

«Ανησυχούμε για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων», δήλωσε ο Γουόκ.

Τα CDC συνέστησαν να αποτραπεί η συνάθροιση με οποιονδήποτε δεν έχει ζήσει στο ίδιο σπιτικό για τουλάχιστον 14 ημέρες, την περίοδο επώασης για τον κορονοϊό. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανάρτησαν επίσης συστάσεις στον ιστότοπό τους σχετικά με το πώς οι πολίτες μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια των διακοπών, απευθυνόμενοι στους Αμερικανούς που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν.

Ενώ η υπηρεσία συνέστησε συναθροίσεις μέσω διαδικτύου, για όσους θα πάνε σε συνάθροιση, ως επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους φαγητό και το δικό τους σερβίτσιο για να γιορτάσουν σε εξωτερικό χώρο εάν είναι δυνατόν.

Εάν γιορτάσουν σε εσωτερικό χώρο, τα CDC συνιστούν στους Αμερικανούς να ανοίγουν τα παράθυρα και να βάζουν ανεμιστήρες μπροστά από ανοιχτά παράθυρα για να τραβούν τον καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο όπου κάθονται οι επισκέπτες. Προτείνει επίσης τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων κοντά στο σημείο όπου προετοιμάζεται το φαγητό.

Η Τετάρτη πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών είναι συνήθως η ημέρα του χρόνου με τα περισσότερα ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι Αμερικανοί συγκεντρώνονται με φίλους και την οικογένειά τους σε όλη τη χώρα. Οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών και των ξενοδοχειακών εταιριών έπεσαν κατακόρυφα από τότε που άρχισε η επιδημία καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέστησαν να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο AAA ανακοίνωσε ότι αναμένει πτώση τουλάχιστον 10% στον αριθμό των ταξιδιωτών τη φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών, αναφέροντας ότι είναι η μεγαλύτερη πτώση ενός έτους από το 2008. Με βάση τα μοντέλα του ΑΑΑ του Οκτωβρίου, το ταξιδιωτικό πρακτορείο προβλέπει ότι 50 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ταξιδέψουν για τη γιορτή αυτή, σε σύγκριση με 55 εκατομμύρια το 2019.

Με τις συστάσεις των CDC, ο αριθμός αυτός αναμένεται ακόμη χαμηλότερος.

Πηγή: newsbeast.gr