Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Αναστασόπουλος, με αφορμή το μικρό ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες καλεί του συναδέλφους του να προσέλθουν τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μαζικά, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς «η αποχή υποβαθμίζει την εκλογική διαδικασία και καθιστά δυνατό στους λίγους να αποφασίζουν για όλους μας».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του κ. Αναστασόπουλου έχει ως εξής:

«Στη σημερινή πρώτη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του ΔΣΑ συμμετείχαν 3.119 συνάδελφοι, από το σύνολο των 23.500 μελών μας που έχουν δικαίωμα ψήφου. Η συμμετοχή υπήρξε πολύ χαμηλή, λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα του πρώτου γύρου των αρχαιρεσιών.

Ενόψει της αυριανής δεύτερης και τελευταίας ημέρας των εκλογών, θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα σε ευρεία συμμετοχή στο σύνολο του σώματος. Ένα κάλεσμα ενωτικό για στήριξη των προγραμματικών θέσεων μου. Η πραγματική αλλαγή είναι εφικτή, αρκεί να την επιδιώξουμε με την ενεργή συμμετοχή μας. Η αποχή υποβαθμίζει την εκλογική διαδικασία και καθιστά δυνατό στους λίγους να αποφασίζουν για όλους μας.

Συμμετέχουμε, λοιπόν, μαζικά στις αρχαιρεσίες. Με την ψήφο μας θέτουμε επιτέλους με αποφασιστικότητα στο προσκήνιο τον δικηγόρο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο όλων μας».

Πηγή: newsbeast.gr