Ένας 72χρονος από τη Γαλανόβρυση Ελασσόνας έπεσε θύμα της ελληνικής γραφειοκρατίας δύο μήνες μετά τον θάνατό του. Το άψυχο σώμα του παραμένει σε ψυκτικό θάλαμο στο Βανκούβερ του Καναδά, με τους οικείους του να προσπαθούν εναγωνίως να βρουν -ανεπιτυχώς μέχρι σήμερα- τρόπο να το μεταφέρουν για τον ενταφιασμό του στην Ελασσόνα.

Οι προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες επειδή ο θανών παρέλειψε να δηλώσει στην Ελλάδα το διαζύγιο του πρώτου του γάμου, που είχε εκδοθεί πριν πολλά χρόνια στον Καναδά, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν αδύνατη η εκπλήρωση της τελευταίας του επιθυμίας, που ήταν να μεταφερθεί μετά θάνατον στη γενέτειρά του αναφέρει το thessalia.gr, επικαλούμενο την εφημερίδα Ελευθερία.

Ο δικηγόρος θεωρεί ότι η μεταφορά της σορού στην Ελλάδα συγκεντρώνει πλέον ελάχιστες πιθανότητες, δεδομένου ότι η δήλωση του διαζυγίου δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς για αυτή χρειάζεται η αμετάκλητη αναγνώριση του πρώτου διαζυγίου με δικαστική απόφαση από ελληνικό δικαστήριο. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα ακόμη κι αν καταβληθούν προσπάθειες για τη συμπίεση του χρόνου έκδοσης μιας δικαστικής απόφασης.

Καμία επαφή με την πρώην σύζυγο

Η οικογένεια του θανόντα βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο καθώς η μοναδική λύση για να γίνει η μεταφορά της σορού είναι να κινήσει τη σχετική διαδικασία η πρώτη σύζυγος που εμφανίζεται και ως μοναδική κληρονόμος με την οποία όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν υπάρχουν επαφές.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Μητρόπολη Ελασσόνας. Φέρεται να υποστηρίζει -μπροστά στο αδιέξοδο- την ταφή του θανόντα στο Βανκούβερ του Καναδά, που μπορεί να γίνει οποτεδήποτε αποφασιστεί, και τη μεταφορά των οστών μετά την εκταφή του ώστε με τον τρόπο αυτό να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία του 72χρονου. Άποψη που έχει ήδη μεταφερθεί και εξετάζεται από τους οικείους του, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τελική τους απόφαση.

Πηγή: newsbeast.gr