Νέες εικόνες χάους από την Σανγκάη βγαίνουν στη δημοσιότητα, καθώς μετά την θανάτωση κατοικιδίων ιδιοκτητών με κορονοϊό, φέρεται οι αρχές να αρπάζουν κυριολεκτικά άτομα από το σπίτι τους, γιατί δεν έκαναν τεστ, με στόχο να τα στείλουν σε στρατόπεδα καραντίνας.

Με βάση βίντεο που έχουν κατακλύσει το Twitter, φέρεται άτομα να εισβάλουν στα σπίτια για να απομακρύνουν άτομα με κορονοϊό, ή όσους δεν έχουν κάνει τεστ. Μάλιστα, φέρεται ότι από τις αρχές δεν ξεφεύγουν ακόμη και όσοι έχουν αρνητικό τεστ, ή μένουν μόνοι τους.

Χαρακτηριστικά, σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε, διακρίνεται ένας άντρας σε μπαλκόνι, τον οποίο προσπαθούν να πιάσουν άνδρες με λευκές ειδικές στολές κατά του ιού. «Είστε όλοι γκάγκστερς… Ξέρετε το αποτέλεσμα του τεστ μου. Είστε ο […] υπόκοσμος. Σας λέω βγείτε έξω», φέρεται να απαντά ο ίδιος με βάση τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση.

Επίσης, με βάση βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter, φέρεται οι αρχές της Κίνας στη Σανγκάη, να χρησιμοποιούν drones με μεγάφωνα και να καλούν σε τήρηση των μέτρων, καθώς η πόλη βιώνει παγκόσμια το πιο σκληρό lockdown.

Πηγή: newsbeast.gr