Στους 458 ανέρχονται οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι που εντάχθηκαν στη διαδικασία απονομής συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, σε συνέχεια της εξέτασης που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από την οποία προέκυψαν επιπλέον 125 επιτυχόντες σε σύνολο 332 εξεταζομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα, οι πιστοποιημένοι επιλέγονται από τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά αίτηση συνταξιοδότησης στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr). Σε αυτήν τη φάση μπορούν να αναλάβουν συνταξιοδοτικές αιτήσεις ασφαλισμένων του τ. ΙΚΑ, του τ. ΟΑΕΕ και του τ. ΟΓΑ και, μέσα στο επόμενο διάστημα, πρόκειται να υλοποιηθεί η ένταξη και άλλων κατηγοριών συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι στον ασφαλισμένο, κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης, εμφανίζονται οι διαθέσιμοι πιστοποιημένοι επαγγελματίες.

Χρήματα ευρώ

Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος επιλέγει τον πιστοποιημένο που επιθυμεί, ορίζει την ημερομηνία και την ώρα του ραντεβού, ενώ, στη συνέχεια, λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιβεβαίωση της ανάθεσης και του ραντεβού, προκειμένου να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά.

Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί πάνω από 500 αιτήσεις για ανάληψη των συνταξιοδοτικών υποθέσεων από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους και οι πρώτες συντάξεις αναμένεται να εκδοθούν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η υπηρεσία αυτή δίνει προστιθέμενη αξία, μέσα από σύγχρονες πρακτικές, στο έργο του φορέα και παρέχεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, επιταχύνοντας σημαντικά την έκδοση συντάξεων.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν και έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας, με τα ψηφιακά τους διαπιστευτήρια (howto.gov.gr).

Πηγή: newsbeast.gr