Ντοκουμέντα από τις κινήσεις των δραστών του εμπρησμού στα γραφεία του Real Group από τον οποίο μία ηχολήπτρια του ραδιοφωνικού σταθμού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, παρουσιάζει η εφημερίδα Realnews.

Σύμφωνα με την εφημερίδα δύο άτομα που φορούν μαύρα ρούχα, κουκούλες και γάντια φαίνονται σε εικόνες που αποτυπώνονται σε κάμερες ασφαλείας να τοποθετούν τον εμπρηστικό μηχανισμό περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, που αποτελείτο από τρία γκαζάκια και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου του Real.

Σημειώνεται ότι το κτίριο δεν είχε αστυνομική φύλαξη, παρά μόνον έναν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, που φεύγει τις βραδινές ώρες. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής των δραστών, οι οποίοι πιθανότατα κινούνταν με μοτοσικλέτα.

Μετά την πυροδότηση, ακολουθεί η έκρηξη, που δημιουργεί εστία φωτιάς. Τα εξωτερικά ασανσέρ και ο εξαερισμός φαίνεται να λειτούργησαν σαν «καμινάδα» και η φωτιά, μέσω πλαστικών καναλιών καλωδιώσεων, έφθασε στον τρίτο όροφο, εκεί όπου στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο μετά τις 03:00 και 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα έφθασαν εκεί. Στο σημείο έναρξης της φωτιάς εντόπισαν δύο γκαζάκια που είχαν εκραγεί και ένα διογκωμένο, που μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως επίσης και υπολείμματα από το πλαστικό μπουκάλι με το εύφλεκτο υγρό.

Τα πυροσβεστικά οχήματα δεν είχαν εύκολη πρόσβαση από την μπροστινή πλευρά του κτιρίου επί της λ. Κηφισίας, εξαιτίας του αύλειου χώρου. Σχεδόν μιάμιση ώρα αργότερα έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, εντόπισαν την εργαζόμενη ηχολήπτρια, η οποία κάλεσε σε βοήθεια από παράθυρο του δεύτερου ορόφου επί της οδού Παρνασσού. Οι πυροσβέστες την έβγαλαν από το κτίριο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που της είχαν προκαλέσει οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί.

«Φτάσαμε 3 ανάσες πριν…» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια αξιωματικού της Πυροσβεστικής που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η εργαζόμενη του ομίλου.

Στην εφημερίδα σημειώνεται πως «Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει πως οι δράστες εκτίμησαν πως στο κτήριο δεν είχε απομείνει κάποιος εργαζόμενος. Σε κανονικές συνθήκες στον Real Fm βρίσκονται εκτός από τους ηχολήπτες, ένας δημοσιογράφος καθώς και ένας ακόμα υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου. Το θερινό πρόγραμμα του σταθμού που ενεργοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την επίθεση προβλέπει ζωντανό πρόγραμμα 20 ώρες το 24ωρο. Ωστόσο η παρουσία εργαζομένων και σε αυτό το κενό τεσσάρων ωρών είναι δεδομένη σε κάθε ραδιοφωνικό σταθμό, οπότε, όπως καταλήγει η εφημερίδα, οι δράστες της επίθεσης στη Real Group είχαν έρθει να σκοτώσουν…

Πηγή: newsbeast.gr