Μια νεαρή γυναίκα είναι σχεδόν όλο το 24ωρο ξαπλωμένη στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σταθεί όρθια για πάνω από τρία λεπτά συνεχόμενα, γιατί θα λιποθυμήσει, επειδή έχει «αλλεργία στη βαρύτητα», όπως ισχυρίζεται, αφού πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο.

Σύμφωνα με την nypost.com, η 28χρονη Lyndsi Johnson εργάζονταν ως μηχανικός στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, όταν το 2015 άρχισε να εμφανίζει έντονο πόνο στην πλάτη και την κοιλιά, ενώ αντιμετώπισε και λιποθυμικά επεισόδια σε τακτική βάση.

«Ήταν πραγματικά τρομακτικό», είπε χαρακτηριστικά και έκτοτε ξεκίνησαν οι επισκέψεις στα νοσοκομεία, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι βίωνε «άγχος», λόγω του προγράμματος που ακολουθούσε.

Η Lyndsi Johnson

Παρόλα αυτά, η υγεία της δεν βελτιώθηκε, μέχρι που το 2018 το Πολεμικό Ναυτικό την απάλλαξε από τα καθήκοντα της για ιατρικούς λόγους και από εκείνη την στιγμή κι έπειτα τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν.

Το αποκορύφωμα όμως ήρθε στις αρχές του 2022, όταν έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να κρατήσει πιρούνι, χωρίς να κάνει εμετό. «Έκανα τόσο πολύ εμετό που είχα έντονη ταχυκαρδία και πήγαινα στο νοσοκομείο για παρακολούθηση», είπε για εκείνη την περίοδο.

Τότε, σε μία από τις «τακτικές» επισκέψεις ένας γιατρός πρότεινε να υποβληθεί σε τεστ «tilt», κατά το οποίο ο ασθενής ξαπλώνει στο κρεβάτι, το οποίο γέρνει όρθια, ενώ οι γιατροί παρακολουθούν τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και το οξυγόνο του αίματος.

Το σπάνιο σύνδρομο, η θεραπεία και το μέλλον

Τον Φεβρουάριο του 2022 λοιπόν, η Lyndsi Johnson διαγνώστηκε επίσημα με PoTS, δηλαδή το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, που είναι μια μη φυσιολογική αύξηση του καρδιακού ρυθμού που εμφανίζεται μετά από καθιστή ή όρθια στάση.

Έκτοτε, ξεκίνησε να λαμβάνει χάπια τρεις φορές την ημέρα για να μειωθούν τα λιποθυμικά επεισόδια και η ναυτία, ενώ περνάει σχεδόν όλη την ημέρα στο κρεβάτι. «Δεν μπορώ να σταθώ όρθια για περισσότερο από τρία λεπτά χωρίς να αισθάνομαι λιποθυμία και να νιώθω άρρωστη», ανέφερε και πρόσθεσε πως «αισθάνομαι πολύ καλύτερα αν είμαι ξαπλωμένη. Είμαι όλη μέρα στο κρεβάτι».

«Είμαι αλλεργική στη βαρύτητα. Ακούγεται τρελό, αλλά είναι αλήθεια», αναφέρει για την κατάσταση της υγείας της, καθώς έκτοτε η ζωή της έχει αλλάξει δραματικά.

«Είναι πραγματικά εξουθενωτικό. Δεν μπορώ να κάνω δουλειές και ο Τζέιμς (σ.σ. ο σύζυγος της) πρέπει να μαγειρέψει, να καθαρίσει και να με βοηθήσει να κάνω ντους και να πλυθώ. Έχω περάσει εβδομάδες χωρίς να βουρτσίσω τα δόντια μου γιατί νιώθω απαίσια», προσθέτει στη συνέχεια.

Πλέον, η ίδια στηρίζεται στην 24ωρη φροντίδα του συζύγου της, ενώ προσπαθεί να λάβει πτυχίο μουσικής και να βρει μια δουλειά, όπου θα εργάζεται εξ αποστάσεως και συγκεκριμένα από το κρεβάτι της.

Πηγή: newsbeast.gr