Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 86η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μία δέσμη 21 μέτρων για την ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κριτική.
Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ.Αχτσιόγλου Ξεκίνησε λέγοντας: «Ήταν εμφανές ότι ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να πείσει το εσωκομματικό του ακροατήριο να τον πιστέψει σε μία δύσκολη συγκυρία».

«Αυτό που θεωρήσαμε εξαιρετικά θρασύ είναι ότι εμφανίζει τον εαυτό του ως παράγοντα σταθερότητας, ενώ στην πραγματικότητα είναι παράγοντας θεσμικής ανωμαλίας», είπε, αναφερόμενη στο ζήτημα των υποκλοπών.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ τόνισε: «Δεν είπε τίποτα ουσιαστικό όσον αφορά την ακρίβεια, απλά είπε ότι οι συνθήκες θα είναι δυσκολότερες, αλλά τα πράγματα θα είναι ίδια και μας παρέπεμψε στον Πούτιν και την Ευρώπη. Όταν έχουμε τέτοιο εκρηκτικό πληθωρισμό, όταν τα νοικοκυριά στενάζουν από το βάρος των ανατιμήσεων, το να μη λέει τίποτα ο πρωθυπουργός σημαίνει ότι θα περάσουν πολύ δύσκολα».

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε το ζήτημα της υπερφορολόγησης των πολιτών λόγω της ακρίβειας, τονίζοντας πως στο 7μηνο του 2023 οι πολίτες πλήρωσαν 6 δισ. ευρώ περισσότερα σε φόρους απ’ ότι πέρυσι.

«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αναστήσει διλήμματα που νομίζει ότι θα του φέρουν μεγαλύτερη συσπείρωση. Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι να μην πείσει ούτε το δικό του ακροατήριο», σημείωσε.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα έπρεπε να μπει πλαφόν στην ενέργεια, επισημαίνοντας πως η Ευρώπη δείχνει τρομερή ανεπάρκεια στο εν λόγω ζήτημα και πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε διεκδικήσει μέτρα προς αντιμετώπιση της κρίσης, όπως έκαναν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Πηγή: newsbeast.gr