Ένας μοντελιστής κατάφερε ένα απίστευτο κατόρθωμα και δημιούργησε ένα πιστό αντίγραφο του «Ιπτάμενου Ολλανδού» του καραβιού του Ντέιβιντ Τζόουνς από τους «Πειρατές της Καραϊβικής».

Συγκεκριμένα, ο Miguel Ángel Blanch του «Modelismo Naval para Todos» αφιέρωσε δέκα μήνες και εργάστηκε περίπου 280 με 300 ώρες, ώστε να φιλοτεχνήσει το πιστό αντίγραφο ενός από τα πιο εμβληματικά καράβια του κινηματογράφου.

Έτσι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς το καράβι στην ταινία είναι προϊόν μυθοπλασίας, o Blanch ήταν υποχρεωμένος να βασίσει τα σχέδιά του σε ένα πραγματικό καράβι – επέλεξε το «Vasa» – και, στη συνέχεια, να τα προσαρμόσει στο «Ιπτάμενος Ολλανδός».

Συγκέντρωσε τα υλικά του, συμπεριλαμβανομένου του κόντρα πλακέ και των ηλεκτρονικών για να δώσει φως και ήχο στο καράβι. Τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα τοποθετήθηκαν εντός της αρχικής δομής του καραβιού και τότε ο μοντελιστής άρχισε να «ναυπηγεί» γύρω της, προσθέτοντας στον σκελετό λωρίδες κόντρα πλακέ.

Επίσης, για να λαξεύσει την εντυπωσιακή σειρά προσώπων γύρω από τις μπουκαπόρτες των κανονιών στα πλευρά του πλοίου, αφού πειραματίστηκε με διάφορα υλικά – ρητίνη, πηλό, fimo (πολυμερικό πηλό) – ο Blanch κατέληξε σε παπιέ μασέ. Αφού τα τοποθέτησε, πέρασε το μοντέλο με πολλές λεπτές στρώσεις βαφής για να επιτύχει ένα πρασινο-μπλε χρώμα που παραπέμπει σε φάντασμα. Το πλέον περίπλοκο στάδιο της κατασκευής ήταν η λάξευση της πρύμνης καθώς περιελάμβανε ένα μικρό γλυπτό θαλάσσιων φιδιών, διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, που καταβρόχθιζαν ανθρώπους. Προς το τέλος, η κατασκευή των κουρελιασμένων ιστίων. Και στο τέλος, η τοποθέτηση του μοντέλου σε μια βάση με αφρισμένα κύματα.

Πηγή: newsbeast.gr