Σε ηλικία 79 ετών πέθανε ο Μίμης Δαρειώτης, ένας αγωνιστής «ταγμένος στα ιδανικά της κομμουνιστικής ανανέωσης» ο οποίος «υπηρέτησε την Αριστερά μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του», όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του.

«Η προσφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ», του οποίου ανέλαβε τα οικονομικά, μεταξύ άλλων θέσεων, «υπήρξε άοκνη και ανεκτίμητη», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αναλυτικά, το μήνυμα του κόμματος έχει ως εξής:

«Σήμερα αποχαιρετούμε με βαθιά οδύνη τον σύντροφο και φίλο Μίμη Δαρειώτη. Ο Μίμης υπήρξε ένας έντιμος αγωνιστής με πολυσήμαντη προσφορά. Ταγμένος στα ιδανικά της κομμουνιστικής ανανέωσης υπηρέτησε την Αριστερά μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Από νωρίς εντάχθηκε στην Αριστερά και ανέπτυξε πολιτική δράση στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Το 1969 βρέθηκε απέναντι στα δικαστήρια της δικτατορίας. Ο εισαγγελέας πρότεινε θανατική ποινή. Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια, ενώ υπέστη σκληρά βασανιστήρια. Το όνομά του έγινε συνώνυμο της επιθυμίας του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Από το 1974 εργάστηκε με αφοσίωση για την ανασυγκρότηση της ελληνικής Αριστεράς. Από διάφορες θέσεις ευθύνης συνέβαλε στην ιστορική διαδρομή που οδήγησε στη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα υπήρξε άοκνη και ανεκτίμητη.

Η ευγενική μορφή του ενέπνεε σεβασμό και υπενθύμιζε την πολυκύμαντη διαδρομή μιας γενιάς που ταυτίστηκε με το όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πολιτικής ισότητας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του».

Πηγή: newsbeast.gr