Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγιναν τα εγκαίνια της αίθουσας «Ανδρέας Παπανδρέου», παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έδωσε και ομιλία, σχετικά με τον ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Στο ειδικό αφιέρωμα που ετοιμάστηκε, ο κ.Ανδρουλάκης είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πολιτική της χώρας μας και σφράγισε την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως τα πρωτοπόρα νομοσχέδια που έφερε την δεκαετία του ’80, για την ισότητα των φύλων, το σύστημα Υγείας αλλά και την Παιδεία.

Σημειώνεται, ότι μεταξύ άλλων, στην ειδική εκδήλωση που ετοιμάστηκε για τα εγκαίνια της αίθουσας, παρόντες ήταν επίσης, η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάρος Σεφκοβιτς. Από την ελληνική αντιπροσωπεία οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης Μαρία Σπυράκη, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Πέτρος Κούλογλου, Πέτρος Κόκκαλης, Έλενα Κουντουρά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Πηγή: newsbeast.gr