«Όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει» αναφέρει σε δήλωση του ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στον απόηχο του θέματος που έχει προκύψει στο Ειδικό Δικαστήριο αναφορικά με τα πολυσυζητημένα sms και την αμφισβήτηση της εγκυρότητας τους από τον συγκατηγορούμενο του πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο επιχειρηματίας σε δήλωση του εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις τους σημειώνοντας πως πρόκειται για μια  «απόφαση ακριβής τιμής για μένα» ενώ μέσω των συνηγόρων του έκανε γνωστή την πρόθεση του να μην απολογηθεί ακολουθώντας το δρόμο που «έδειξε» πριν από λίγες ημέρες ο συγκατηγορούμενος του  Νίκος Παππάς.

«Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα «είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας» είχα πει. «Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια». 

Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιόν σας. 

Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα.

Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου

υπάρχουν οι μαρτυρίες, 

Υπάρχουν τα έγγραφα, 

Υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, 

Υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά,

των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει. 

Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδίοις  όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά. 

Τι άλλο μου μένει;

Τίποτε έως αυτή τη στιγμή.

 Γιατί, «όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει»» ανέφερε σε δήλωση του που ανέγνωσαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του.

Νωρίτερα, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε τις ενστάσεις της πλευράς του Νίκου Παππά, περί παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών και πλαστότητας του εγγράφου των sms.Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του δέχτηκε  ότι τα τηλεφωνικά μηνύματα  που προσκόμισε ο Χρ. Καλογρίτσας είναι νόμιμα αποδεικτικά μέσα όπως και ότι είναι  

 κρίσιμα για τη διαμόρφωση δικαστικής κρίσης και δεν συντρέχει λόγος πλαστότητας.

 Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου  σχετικά με την πρότασή της για τη διαβίβαση στον εισαγγελέων των πρακτικών  της κατάθεσης της γραμματέως του Χρ.Καλογρίτσα σημείωσε: «Ο ιερός εδώ χώρος με ανώτατους δικαστές είπα να μην μετατραπεί στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων και χώρος πολιτικής εκμετάλλευσης ,να διατηρήσουμε και το κύρος της διαδικασίας . Όποια πράγματα λέει κάποιος υπευθύνως και αρμοδίως να πάει να τα καταθέσει κάποιος και να μην τα λέει μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Θα πάνε να τα πούνε  αρμοδίως με την υπευθυνότητα να τα καταθέσουν όσα είπαν και να μην λέγονται έτσι για να λέγονται για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην αγόρευση της εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, ενώ η αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας αναμένεται να πέσει με την εξέταση του πρώην υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ν. Παππά.

Πηγή: newsbeast.gr