Μια ακόμη τραβηγμένη από το διάστημα φωτογραφία που δείχνει τα χιόνια τα οποία έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα δόθηκε την Πέμπτη (27/1) στη δημοσιότητα. Σε αυτή εκτός από τον χιονιά αποτυπώνεται και η Αττική Οδός όπου εγκλωβίστηκαν χιλιάδες αυτοκίνητα.

H φωτογραφία όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δημοσιεύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τραβήχτηκε την Τρίτη (25/1) από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Copernicus Sentinel-2 που διαθέτει μια κάμερα υψηλής ανάλυσης.

Η ESA επισημαίνει ότι «μια ασυνήθιστη χιονοκαταιγίδα σκέπασε τμήματα της Τουρκίας και της Ελλάδας, προκαλώντας διακοπές ρεύματος, χάος στους δρόμους και ματαιώσεις πτήσεων».

Αναφέρει ακόμη ότι «πολύ χιόνι έπεσε στην ελληνική πρωτεύουσα για περισσότερες από 12 ώρες στις 24 Ιανουαρίου, αφήνοντας χιλιάδες οδηγούς αυτοκινήτων ακινητοποιημένους στην Αττική Οδό, με όσους δεν διασώθηκαν, να πρέπει να υπομείνουν θερμοκρασίες έως -14 βαθμούς, καθώς η νύχτα έπεφτε».

Ακόμη, τονίζει πως η χιονοκαταιγίδα «προκάλεσε επίσης παρόμοιο χάος στην Τουρκία» και ότι «είναι αξιοσημείωτο πως οι παραλίες στην Αττάλεια είδαν χιόνι για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια».

Πηγή: newsbeast.gr