Ο δήμος Αθηναίων συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία συμμετέχοντας στη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Η συγκέντρωση των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται στην πλατεία Κοτζιά σήμερα Τρίτη (8/3) έως τις 18:00, σε ειδικά οχήματα της Περιφέρειας που βρίσκονται στο σημείο, όπως φαίνεται και από τις εικόνες του Newsbeast.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα βασικά είδη ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: Κουβέρτες, υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές – γάλατα και φαρμακευτικό υλικό, όπως, αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, αντιϊσταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες, λευκοπλάστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες και φλεβοκαθετήρες.

Στο σημείο βρέθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και η Σία Κοσιώνη.

«Οι ελεύθερες πόλεις, που θέτουν στο επίκεντρο της δράσης τους τον άνθρωπο για να τον υπηρετήσουν, δε μπορούν να μείνουν αμέτοχες, ουδέτερες, μετρώντας αποστάσεις και λόγια. Στηρίζουμε τον λαό της Ουκρανίας που βρίσκεται σε αυτή τη δεινή θέση και είμαστε στο πλευρό του άμαχου πληθυσμού που υφίσταται τις τραγικές συνέπειες ενός σκληρότατου πολέμου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε φωτορεπορτάζ του Newsbeast από την πλατεία Κοτζιά:

Πηγή: newsbeast.gr