Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν σε χιονισμένους δρόμους του Ζωγράφου στη διάρκεια της επέλασης της κακοκαιρίας Ελπίδα. Τρεις άντρες έσερναν ένα φέρετρο πάνω στον πάγο για να το μετακινήσουν εξαιτίας των αποκλεισμένων δρόμων.

«Τον παγαίνανε τον νεκρό τσουλήθρα πάνω σε κουβέρτες. Ήταν φριχτό αυτό το πράγμα που είδα. Στην καριέρα μου έχω δει αρκετά τέτοια πράγματα, αλλά αυτό ήταν το κάτι άλλο», δήλωσε ο επαγγελματίας φωτογράφος, Γ. Βελισσαρίδης στην «Ώρα Ελλάδος» του Open για το τραγικό περιστατικό με το φέρετρο στου Ζωγράφου.

«Ήταν αποτρόπαιο αυτό που είδα. Ένιωσα ταπείνωση και ντροπή. Ένιωσα ότι σε έναν επόμενο χιονιά σαν αυτόν που ήρθε με την Ελπίδα ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ μέσα στο φέρετρο γιατί κι εγώ σε τέτοια στενά μένω εδώ στου Ζωγράφου. Ήταν σοκ, σοκ», τόνισε ο φωτογράφος που τράβηξε το βίντεο.

«Υπήρχε πάγος 10 εκατοστά. Πώς να βοηθήσει κάποιος; Το χιόνι έχει παγώσει, δεν έχει έρθει κανένα μέσο να καθαρίσει ή να ρίξει αλάτι. Τον φέρανε τον νεκρό, από ό,τι ξέρω περίπου δύο τετράγωνα μακριά έμενε από εκεί, μιλάμε για ανηφόρες και για κατηφόρες», σημείωσε ακόμη ο ίδιος.

Πηγή: newsbeast.gr