Στο Κίεβο βρίσκεται ο Σον Πεν και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην περιοχή έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στην εμπόλεμη ζώνη είναι καθώς συλλέγει στοιχεία και υλικό για ένα ντοκιμαντέρ το οποίο ετοιμάζει σχετικά με τα γεγονότα, ενώ ήταν στο Κίεβο πριν εισβάλει στη χώρα ο ρωσικός στρατός.

Φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην Daily Mail απεικονίζουν τον Σον Πεν να παρακολουθεί τις ενημερώσεις της ουκρανικής κυβέρνησης από τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι με μεγάλη προσήλωση και μη δείχνοντας διάθεση να φύγει γρήγορα από την εμπόλεμη περιοχή.

Για την παρουσία του Σον Πεν η ουκρανική προεδρία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Αμερικανός ηθοποιός και κινηματογραφιστής, ο νικητής Όσκαρ Σον Πεν έφτασε στην Ουκρανία.

Ο σκηνοθέτης ήρθε στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Σον Πεν είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Η χώρα μας του είναι ευγνώμων για την επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας.

Σήμερα το πρωί ο ηθοποιός επισκέφθηκε το Γραφείο του Προέδρου και βρέθηκε στην ενημέρωση Τύπου του συμβούλου του επικεφαλής του Γραφείου του Αρχηγού Κράτους Mikhail Podol και της Αντιπροέδρου-υπουργού Επανένταξης στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, Irina Vere Ουκ. Μίλησε στους δημοσιογράφους, στους στρατιωτικούς μας, είδε πώς υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας. Ο Σον Πεν επιδεικνύει το θάρρος που πολλοί άλλοι, ειδικά οι δυτικοί πολιτικοί, στερούνται.

Όσο περισσότεροι τέτοιοι άνθρωποι, αληθινοί φίλοι της Ουκρανίας, υποστηρίζουν τον αγώνα για ελευθερία, τόσο πιο σύντομα θα είναι δυνατό να σταματήσει τη μαζική επίθεση η Ρωσία. Ο σκηνοθέτης έχει ήδη φτάσει στην Ουκρανία από τον Νοέμβριο του 2021. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ντοκιμαντέρ επισκέφθηκε το Πριαζόφ και συνομίλησε με τον ουκρανικό στρατό».

Ο Βολοντομίρ Ζελένσκι δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφία από την συνομιλία που είχε με τον Σον Πεν μετά το τέλος της ενημέρωσης.

Πηγή: newsbeast.gr