Το 2020, η Theresa Rose γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της θέλοντας να του κάνει ένα πολύ προσωπικό δώρο. Αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της να κάνουν τρίο με μια άλλη γυναίκα. Η επιθυμία του άντρα της όμως για σεξουαλική περιπέτεια της έδωσε να καταλάβει ότι τα θέλω της ήταν πολύ διαφορετικά από εκείνου. Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, τον άφησε και υπέβαλε αίτηση διαζυγίου.

«Βιώνοντας αυτή την οικεία αλληλεπίδραση με μια γυναίκα για πρώτη φορά, το σωματικό και συναισθηματικό βάθος ήταν τόσο έντονο που είπα “Θεέ μου, αυτό είναι που έλειπε από τη ζωή μου”», είπε η 36χρονη γυναίκα στην The Post.

Η Rose είναι μία από τις πολλές γυναίκες που αφήνουν τους συζύγους τους προς αναζήτηση μιας άλλης σεξουαλικής ταυτότητας. Μεγαλωμένη ως καθολική στην Κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια, ο Rose διδάχθηκε ότι «όλοι οι γκέι πάνε στην κόλαση».

«Αφού ήμουν με αυτή τη γυναίκα, είπα στον εαυτό μου: “Γι’ αυτό ήμουν τόσο δυστυχισμένη στο γάμο μου”», είπε η 36χρονη. «Η σχέση μου με τον σύζυγό μου, συναισθηματικά, ήταν τόσο ρηχή και μοναχική σε σύγκριση με τη σύνδεσή μου με αυτή τη γυναίκα».

Οι κοινωνικές πιέσεις στις γυναίκες για έναν ετερόφυλο τρόπο ζωής

Σύμφωνα με την ερευνήτρια της σεξουαλικής μεταβλητότητας Lisa Diamond, η καθυστερημένη αφύπνιση της Rose για την έλξη της για το ίδιο φύλο δεν είναι ασυνήθιστη. «Πολλές γυναίκες έχουν μια ευρύτερη ικανότητα για διάφορες μορφές σεξουαλικής επιθυμίας – για πολλαπλούς συντρόφους, για συντρόφους του ίδιου φύλου κ.λπ. – από ό,τι θα μπορούσαν να γνωρίζουν», δήλωσε η καθηγήτρια ψυχολογίας και φύλου στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα.

«Ως γυναίκες, έχουμε μεγαλώσει να υποθέτουμε ότι είμαστε ετεροφυλόφιλοι και [μαθαίνουμε να] εστιάζουμε στην εύρεση του κατάλληλου άνδρα συντρόφου», πρόσθεσε η αναλύτρια, σημειώνοντας τις μακροχρόνιες πιέσεις της κοινωνίας στις γυναίκες να συμμορφωθούν με έναν πιο συμβατικό τρόπο ζωής.

Αλλά η Diamond ανακάλυψε ότι όταν οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ορόσημα ή ασθένειες που αλλάζουν τη ζωή τους στους γάμους τους, είναι πιο πιθανό να έρθουν κοντά με τις προηγουμένως αχαρτογράφητες σεξουαλικές τους περιέργειες.

«Δεν είναι ότι αυτές οι γυναίκες γίνονται ξαφνικά γκέι ή αμφιφυλόφιλες», είπε η ερευνήτρια. «Μπορεί να είχαν πάντα την ικανότητα για σχέσεις μεταξύ του ίδιου φύλου, αλλά μπορεί να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία να αναρωτηθούν αν αυτό ήταν μια πιθανότητα για εκείνες».

Η ζωή μετά την μεγάλη απόφαση και η απόπειρα αυτοκτονίας

Πολλοί στη ζωή της Rose δεν έχουν αντιδράσει καλά στη απόφασή της να μείνει με τη γυναίκα που ερωτεύτηκε .

«Αφού είπα στον σύζυγό μου για τα συναισθήματά μου μετά την εμπειρία μου με τη γυναίκα, έγινε πολύ κακότροπος», είπε. «Με έστειλε στους πολύ συντηρητικούς γονείς μου, τους κοινούς μας φίλους και την ομάδα μελέτης της Αγίας Γραφής».

Στον απόηχο της μη συναινετικής αποκάλυψης για τη προσωπική της επιλογή, η Rose αγόρασε ένα όπλο και σκέφτηκε να αυτοκτονήσει λόγω της γελοιοποίησης που υπέστη από τα αγαπημένα της πρόσωπα. Όμως, πριν προβεί στην πράξη, συνάντησε και άρχισε να βγαίνει με μια γυναίκα ονόματι Jacqui, στην οποία πιστώνει ότι της έσωσε τη ζωή. Τα πάνε δυνατά για πάνω από ένα χρόνο και μετακόμισαν στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, μαζί για να μεγαλώσουν τους δύο μικρούς γιους της Rose.

Εν τω μεταξύ, η Rose έχει αποξενωθεί από τη μητέρα και τον πατέρα της, οι οποίοι την αποκλήρωσαν.

Όμως, παρά τις δυσκολίες η νεαρή μητέρα προσφέρει επίσης υποστήριξη και ενθάρρυνση σε περισσότερες από 132.000 λεσβίες που έκαναν τη μετάβαση στην σεξουαλική τους ταυτότητα σε μεγαλύτερη ηλικία, μέσω του TikTok με τον λογαριασμό @Raising2Activists. Ένα όνομα χρήστη αφιερωμένο στους «υπερ-υποστηρικτικούς» γιους της, 6 και 8 ετών.

Πηγή: newsbeast.gr