Στο 31,52% ανέρχεται η συμμετοχή στα 16. 520 τμήματα για τις εκλογές 2023, είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και πρόσθεσε: «To δείγμα που ήρθε 10 -10.30 ώρα Ελλάδας ήταν πολύ μικρό κι έτσι αποφασίσαμε να δοθεί δεύτερη ανακοίνωση με το 80% των εκλογικών τμημάτων».

Ο ίδιος εξήγησε γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση στις 11:00. «Επιχειρήσαμε να δώσουμε αποτέλεσμα στις 11:00 γιατί το εύρος του χρόνου που δώσαμε στους δικαστικούς αντιπροσώπους ήταν το 10:00 με 10:30. Το δείγμα ήταν μικρό για να αποτελέσει ανακοίνωση προς τα ποια κατεύθυνση είναι η συμμετοχή», είπε χαρακτηριστικά.

«Μιλώντας με την εταιρεία, το σύστημα δεν έχει αλλάξει ως προς τη λειτουργία του σε κάτι. Έχουν επιβεβαιώσει το σύνολο των δικαστικών αντιπροσώπων την παραλαβή και την έναρξη λειτουργίας της συσκευής. Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει θέμα μη λειτουργίας. Έρχονται μηνύματα ότι αμφισβητείται το ποσοστό των τάμπλετ που λειτουργεί, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι λειτουργούν όλα. Δεν τίθεται θέμα ως προς τον χρόνο αποτελεσμάτων. Στις 21:00 θα έχουμε αποτέλεσμα σε μεγάλο ποσοστό. Να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Διεξάγεται ομαλά η διαδικασία στα εκλογικά τμήματα και δεν υπάρχει ανησυχία για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων όταν κλείσει η κάλπη», τόνισε ακόμη.

Πηγή: newsbeast.gr