Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης, αναφέρθηκε στην πολιτεία-κλειδί που θα κρίνει τον νικητή στις εκλογές των ΗΠΑ.

«Δεν περιμένω πολλά απόψε, αύριο το πρωί πιο θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα, εκτός κι αν έχουμε μεγάλη νίκη του Μπάιντεν, αν π.χ. κερδίσει την Φλόριντα τελείωσε τα παιχνίδι» τόνισε αρχικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Ζεμενίδης.

Ο Έντι Ζεμενίδης ανέφερε ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα για πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια ενώ για μερικές μέρες δεν θα είναι σαφές το αποτέλεσμα για πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα και η Τζόρτζια.

Σύμφωνα με τον κ. Ζεμενίδη, μεγάλη σημασία θα πρέπει να δοθεί επιπρόσθετα σε πολιτείες στρατηγικής σημασίας για την εκλογική αναμέτρηση, οι οποίες απασχολούν τους Δημοκρατικούς, καθώς σε αυτές κατέγραψαν ήττες στην εκλογική αναμέτρηση του 2016.

«Αυτό που θα ήθελα να δω είναι πόσοι ψήφισαν σε συγκεκριμένες περιοχή π.χ. στα προάστια και μέσα στο Ντιτρόιτ, γιατί εκεί έχασε το παιχνίδι η Χίλαρι το 2016» είπε ο κ. Ζεμενίδης προσθέτοντας πως  το ίδιο έγινε και στην πόλη του Μιλγουόκι ενώ θα πρέπει να δώσουμε έμφαση και στο τι θα γίνει και στην Ατλάντα .

Δίκτυο ελέγχου των εκλογών και από τους δύο μονομάχους

Αναφορικά, με την επιμονή του Ντόναλτ Τραμπ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη νοθεία των αποτελεσμάτων από τις επιστολικές ψήφους αλλά και για το ποια είναι ταυτόχρονα η ασπίδα και των Δημοκρατικών σε περίπτωση που αυτό το σενάριο ήταν υπαρκτό, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του

Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας, τονίζει πως oι Υπουργοί Προεδρίας της Κυβέρνησης σε όλες τις Πολιτείες έχουν ως ρόλο τους να διασφαλίζουν την διαδικασία.

«Φυσικά και η ομάδα του Μπάιντεν και η ομάδα του Τραμπ έχουν μαζέψει ολόκληρες ομάδες δικηγόρων» πρόσθεσε ο κ, Ζεμενίδης εξηγώντας πως οι δύο υποψήφιοι έχουν δημιουργήσει ένα ανάλογο δίκτυο συνεργατών το οποίο μεριμνά και ελέγχει ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται απρόσκοπτα και βάσει νόμου.

Πηγή: newsbeast.gr