«Νομίζω ότι ο Τραμπ δεν είναι καλός για τα ελληνικά δεδομένα» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης Τζορτζ Ουάσιγκτον, κ. Χάρης Μυλωνάς μιλώντας στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Μυλωνάς εξήγησε τι θα σήμαινε μια νίκη του Μπάιντεν ή του Τραμπ για την Ελλάδα: «Νομίζω ότι ο Τραμπ δεν είναι καλός για τα ελληνικά δεδομένα για έναν απλό λόγο: Μια αδύναμη χώρα στρατιωτικά σε σχέση με άλλες χώρες έχει να κερδίσει πολλά από δυνατούς θεσμούς όπως και η τωρινή κυβέρνηση το έχει κάνει ξεκάθαρο ότι επενδύει στην σχέση που έχουμε τους εταίρους και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ο Τραμπ δεν είναι ένας πρόεδρος που στηρίζει αυτό τον θεσμικό χαρακτήρα του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Άρα αν οι δημοκρατικοί συνεχίσουν στην παράδοση του παγκόσμιου φιλελεύθερου μοντέλου διακυβέρνησης μέσα από θεσμούς την Ελλάδα την συμφέρει αυτό γιατί εμείς μέσα από αυτούς τους θεσμούς μπορούμε να ανθίζουμε ως έθνος».

Αναφορικά με το τι θα κρίνει το αποτέλεσμα ο καθηγητής ανέφερε πως χωρίς τον κορoνοιό το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα ήταν ντέρμπι καθώς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, οι Αμερικανοί ψηφίζουν με βάση την οικονομία σε μεγάλο βαθμό και επιλέγουν να μην δίνουν σημασία σε άλλα σημαντικά ζητήματα.

«Αυτό χτύπησε και την οικονομία και είχαμε χιλιάδες θανάτους λόγω αυτού. Αυτό σίγουρα θα έχει επιρροή στο αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr