Για λόγους εντυπώσεων θεωρούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής ότι κατέθεσε το αίτημα για παράταση της ψηφοφορίας και για μετά τις 19:00 το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και στην ουσία της πρότασης δεν διαφωνούν. Αυτή την ώρα καταγράφεται μαζική προσέλευση φίλων και ψηφοφόρων του κόμματος στα εκλογικά κέντρα, με τους ιθύνοντες της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να κάνουν πλέον λόγο για πάνω από 160.000 άτομα και τον αριθμό να αυξάνεται κατά 500 κάθε λεπτό που περνάει.

Η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος της ΕΔΕΚΑΠ Θεόδωρος Καπετανάκης έχει κάνει από νωρίς λόγο για το ενδεχόμενο παράτασης κλεισίματος της κάλπης, ωστόσο το γεγονός ότι κατέθεσε σχετικό αίτημα η πλευρά Παπανδρέου δεν άρεσε στους υπόλοιπους μνηστήρες του θώκου.

Από το «στρατόπεδο» του Ανδρέα Λοβέρδου δηλώνουν θετικοί σε μια τέτοια εξέλιξη καθώς και ο ίδιος είχε ζητήσει εγκαίρως να στηθούν περισσότερες κάλπες πανελλαδικά ώστε να διευκολυνθεί η ροή της ψηφοφορίας, αν και το αίτημα δεν είχε γίνει δεκτό. Ωστόσο δεν έχουν πρόβλημα στο να κλείσουν οι κάλπες ακόμα και στις 21:00 το βράδυ.

Η πλευρά Ανδρουλάκη δηλώνει επίσης θετική στην προοπτική παράτασης της ψηφοφορίας, αλλά αφήνει αιχμές για την πρωτοβουλία Παπανδρέου θεωρώντας ότι το κάνει για λόγους εντυπώσεων. Όσον αφορά τον Παύλο Χρηστίδη, δηλώνει και αυτός θετικός σε μία ενδεχόμενη παράταση, όπως και ο Παύλος Γερουλάνος με τον Χάρη Καστανίδη.

Τα αποτελέσματα στην Αυστραλία

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά και λειτουργούν τα 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα (καθώς είχε πέσει το σύστημα στα κέντρα του Ζωγράφου και του Ψυχικού, ενώ ο διαδικασία στην Αυστραλία ολοκληρώθηκε λόγω διαφοράς ώρας.

Εκεί, σε σύνολο 108 ψηφισάντων, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Παπανδρέου (54 ψήφοι), ποσοστό 50%

Λοβέρδος (34), ποσοστό 31.48%

Ανδρουλάκης (12 ψήφοι), ποσοστό 11.1%

Καστανίδης (3 ψήφοι), ποσοστό 2.78%

Χρηστίδης (3 ψήφοι), ποσοστό 2.78%

Γερουλάνος (2 ψήφοι), ποσοστό 1.85%.

Προφανώς και τα αποτελέσματα δεν είναι ικανά για την εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων, καθώς το δείγμα είναι πάρα πολύ μικρό, ωστόσο για κάποιους είναι ενδεχομένως ενδεικτικά, τουλάχιστον όσον αφορά τα πρόσωπα που έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες για να περάσουν στο δεύτερο γύρο, καθώς όλες οι μετρήσεις μέχρι και σήμερα δείχνουν ότι στο δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής θα βρίσκονται οι δύο από τους Παπανδρέου, Λοβέρδο και Ανδρουλάκη.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί ο  Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στο πρώην δημαρχείο Ταύρου, στη συμβολή των οδών Επταλόφου και Πειραιώς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι με την ψήφο και τη συμμετοχή μεγαλώνουμε την παράταξη, δίνουμε ελπίδα στους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. «Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος» όπως είπε.

Ο δε Παύλος Γερουλάνος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας, ενώ ο Χάρης Καστανίδης στις 11:30 στη Θεσσαλονίκη, στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στη γωνία της 25ης Μαρτίου και Βασιλίσσης Όλγας.

Πηγή: newsbeast.gr