Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τα δίνουν όλα λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, κάνοντας ότι μπορούν για να πείσουν τους ψηφοφόρους για να ξεπεράσουν το 50% που θα τους δώσει τη νίκη.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη ο απερχόμενος πρόεδρος ανέφερε ότι «η αντιπολίτευση συνομιλεί με τους τρομοκράτες», ενώ ο ίδιος παίρνει οδηγίες από τον λαό και από τον Θεό. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε ακόμη πως «η γεωγραφία της καρδιάς μας είναι από τον Καύκασο μέχρι και την Αφρική», για το θέμα των F-16 και των F-35 είπε πως «εμείς σταθήκαμε αντρίκια», ενώ δήλωσε πως «εμείς δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία».

«Κάποιοι που έχουν την εντύπωση πως τους ανήκει αυτή η χώρα και αυτή η πόλη, όσο και να προσπαθήσουν πρέπει να καταλάβουν, πως η Κωνσταντινούπολη είναι η Ανατολία, είναι η Θράκη, η Κωνσταντινούπολη είναι η ίδια η Τουρκία.

Επιπλέον η Κωνσταντινούπολη είναι η μητέρα που αγκαλιάζει όλη την γεωγραφία της καρδιάς μας που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια στον Καύκασο, από την Κριμαία στην βόρεια Αφρική και την κεντρική Ασία.

Εκείνοι παίρνουν οδηγίες από το όρος Κάντιλ, από τα παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης στις μεγάλες πόλεις. Ενώ εμείς παίρνουμε οδηγίες από τον Θεό και από τον λαό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στο θέμα των F-16 και των F-35 σταθήκαμε αντρίκια»

H Αμερική είπε «να επιστρέψεις τους S-400». Kι εμείς τους είπαμε «όχι, δεν μας δώσατε τους Patriot, γι’ αυτό κάναμε το δικό μας βήμα που αφορά την άμυνα μας. Αν μας τους δίνατε δεν θα μπαίναμε σε αυτόν τον δρόμο. Αφού δεν μας δώσατε αυτό κάναμε. Στο ζήτημα των F-35 και στο ζήτημα των F-16 εμείς σταθήκαμε αντρίκια, και δεν συμβιβαστήκαμε».

«Δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία»

Για τη Ρωσία ο Ερντογάν είπε: «Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος μας οικονομικός εταίρος. Δήλωσαν πως θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία όπως το ζητάει η Δύση. Βye bye Κεμάλ, εμείς δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία».

«Η τελευταία έξοδος»

Αναφορικά με τις εκλογές στην Τουρκία, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Αυτή η εκλογική αναμέτρηση για τη χώρα μας είναι η “τελευταία έξοδος”. Γι’ αυτό ελάτε στις κάλπες και ψηφίστε για την πατρίδα σας. Αυτή δεν είναι μια κενή έκκληση. Γνωρίζω τα προβλήματα σας και τον τρόπο επίλυσης τους».

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος αντιπρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε: «Το 2013 υποσχέθηκαν πως το 2023 στα 100 χρόνια από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας το κατά κεφαλήν ΑΕΠ θα φτάσει στα 25.000 δολάρια. Δεν φτάσαμε ούτε το ένα τρίτο και το λέω αυτό επειδή δεν εμπιστεύομαι στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Tρέχουν την οικονομία τυπώνοντας χρήματα και δανείζονται όλο και περισσότερο».

Πηγή: newsbeast.gr