Ενοχλημένα με την επίσκεψη του Καγκελάριου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην Ελλάδα, αλλά και με τις δηλώσεις τόσο του ιδίου όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, στέκονται ιδιαιτέρως σε όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός, ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έκριναν πως τα γερμανικά άρματα μάχης Marder πρέπει να κατευθυνθούν στον Έβρο και όχι στα νησιά.

Η παραπάνω διευκρίνιση του πρωθυπουργού προκάλεσε τον εκνευρισμό της Άγκυρας, παρόλο που τονίστηκε με σαφήνεια ότι τα νησιά δεν αποτελούν απειλή για κανέναν.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για το θέμα ότι «η Αθήνα θα στείλει άρματα στα σύνορα με την Τουρκία», όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, με την εφημερίδα Hurriyet να σχολιάζει ότι ο Σολτς στήριξε τις ελληνικές θέσεις.

Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», ενώ η Sabah ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, κατηγόρησε την Τουρκία και ο Σολτς στήριξε τις ελληνικές θέσεις».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «O καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και φυσικά στην ατζέντα υπήρχε και η Τουρκία. Ο Σολτς υποστήριξε τις θέσεις της Αθήνας η οποία στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις διεθνείς συνθήκες. Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τα άρματα που θα παραληφθούν από τη Γερμανία θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία».

Επίσης, ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επιτέθηκε στην Τουρκία και ισχυρίστηκε πως τα στρατιωτικοποιημένα νησιά δεν αποτελούν απειλή για κανέναν».

Πηγή: newsbeast.gr