Έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό παροχής οξυγόνου προκλήθηκε σήμερα (18/11) στο νοσοκομείο αναφοράς για κορονοϊό στην περιοχή Κομμουνάρκα της Μόσχας, χωρίς να προκληθούν πυρκαγιά ή καταστροφές. Αυτό ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, οι οποίες επισήμαναν ότι δεν υπήρξαν τραυματίες και πώς δεν επηρεάσθηκε η λειτουργία του νοσοκομείου.

Η διεύθυνση του υπουργείου Υγείας της Μόσχας, με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν ασθενείς στο εν λόγω κτιριακό συγκρότημα, ούτε υπήρξαν ζημιές, όπως και ότι δεν απειλήθηκε η ζωή των ασθενών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έκρηξη προήλθε από την απώλεια πίεσης σε αγωγό παροχής οξυγόνου κατά τη διάρκεια εργασιών εγκατάστασης. Παράλληλα, επισήμανε ότι το κτιριακό συγκρότημα αυτό ανακαινίζεται και δεν έχει παραδοθεί ακόμη για χρήση.

Μόλις σημειώθηκε η έκρηξη εστάλησαν πυροσβεστικά οχήματα επί τόπου, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωναν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι σημειώθηκε πυρκαγιά καθώς έβλεπαν να βγαίνει λευκός καπνός. «Οι αυτόπτες μάρτυρες εξέλαβαν για φωτιά το οξυγόνο που έβγαινε από τον αγωγό παροχής οξυγόνου τον οποίο σημειώθηκε ρήξη», μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγή το υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Στη Ρωσία έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν πυρκαγιές σε νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό. Τον Οκτώβριο, λόγω πυρκαγιάς σε νοσοκομείο, απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 150 ασθενείς μετά από έκρηξη σε μονάδα παροχής οξυγόνου , ενώ τον Μάιο πέντε ασθενείς σκοτώθηκαν όταν ένας αναπνευστήρας προκάλεσε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στην Αγία Πετρούπολη.

Δείτε εικόνες από το νοσοκομείο:

Πηγή: newsbeast.gr