Το όνομα της γυναίκας που κατηγορείται ότι έβαλε τη βόμβα και σκότωσε 6 ανθρώπους στον πεζόδρομο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές Αρχές. Ειδικότερα, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σήμερα πως έχει θέσει υπό κράτηση 46 άτομα σε σχέση με την επίθεση που έγινε χθες Κυριακή στην καρδιά της πόλης, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.

Η γυναίκα κατηγορείται ότι έδρασε μετά από εντολή «τρομοκρατικής ομάδας του PKK με έδρα το Κομπάνι της Συρίας».

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, λέγοντας πως αν δεν την είχαν πιάσει, θα είχε περάσει στη χώρα μας.

Νωρίτερα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τις τουρκικές αρχές εικόνες από τη σύλληψη της γυναίκας που θεωρείται η βασική ύποπτη για τη βόμβα που προκάλεσε την έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης το μεσημέρι της Κυριακής. Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα το πρακτορείο DHA της Τουρκίας και σε αυτό φαίνονται ειδικές δυνάμεις να μπαίνουν σε ένα διαμέρισμα, να περνούν χειροπέδες στη γυναίκα και να κάνουν ψάχνουν τους χώρους του.

Η Τουρκία μετρά 6 νεκρούς μετά την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τον πασίγνωστο πεζόδρομο που ήταν γεμάτος κόσμο. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 81 και οι συλλήψεις σε 22, περιλαμβανομένης και της γυναίκας που τοποθέτησε τη βόμβα.

«Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη για την έκρηξη της βόμβας» είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο υπουργός κατηγόρησε τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας -η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες»- πως βρίσκονταν πίσω από τη χθεσινή επίθεση. «Εκτιμάμε πως η διαταγή για την επίθεση δόθηκε από το Κομπάνι», είπε ο κ. Σοϊλού.

Η συγκεκριμένη πόλη είναι πασίγνωστη εξαιτίας της μάχης του 2015, όταν οι κουρδικές δυνάμεις απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Το Κομπάνι ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), των οποίων οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), σύμμαχοι του PKK, είναι η κύρια συνιστώσα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Πηγή: newsbeast.gr