«Η Άννα χοντρικά τώρα ήταν 6-7 μέτρα από το σημείο της έκρηξης, σώθηκε γιατί μπροστά της ήταν κόσμος και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι από νιόπαντρους ανθρώπους, οι οποίοι δέχτηκαν όλο το ωστικό κύμα, σκοτώθηκαν αυτοί και από πίσω ήταν η κόρη μου και γλίτωσε με το τραύμα μόνο στο πόδι της». Έτσι περιέγραψε ο πατέρας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη όσα έζησε η κόρη του την Κυριακή.

«Έκλαιγε η σύζυγος, μας πήρε αριθμός από το προξενείο της Τουρκίας και ήταν το παιδί μου, ακούσαμε το παιδί να κλαίει, να ωρύεται ότι είναι στο νοσοκομείο και πάθαμε σοκ», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» η μητέρα της τόνισε ότι «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το παιδί μου είχε πολύ μεγάλη τύχη, τη βοήθεια της Παναγίας και του Χριστού, αυτό μόνο μπορώ να πω».

Η ίδια υποστήριξε ότι «με πήρε το παιδί μου και έκλαιγε. Προσπαθούσα να την καλέσω αλλά το κινητό της δεν λειτουργούσε. Προφανώς είπα ότι το έχασε στον πανικό της. Το θέμα είναι ότι δύο ξένοι – να είναι καλά – το βοήθησαν το παιδί μου γιατί είχε πλημμυρίσει στο αίμα, είχε χτυπήσει στο πόδι και της έδωσαν και παπούτσια οι άνθρωποι και της συμπαραστάθηκαν».

Νωρίτερα σήμερα, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο πατέρας της γυναίκας τόνισε πως «το κορίτσι είναι σε αρκετά κακή κατάσταση. Είναι σοκαρισμένο και αυτό με το τραύμα που έχει και το τραύμα που είναι ακόμα μέσα στο πόδι της».

Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά από τη βομβιστική επίθεση, ο πατέρας της γυναίκας ανέφερε «Πήγε αμέσως το μυαλό μου στο παιδί, αλλά έλεγαν τις πρώτες ώρες πως δεν υπήρχε Έλληνας μεταξύ των τραυματιών. Προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό και μας έζωσαν τα φίδια. Χθες το πρωί δεχθήκαμε κλήση από ένα τηλέφωνο με απόρρητο αριθμό και ακούσαμε το παιδί να κλαίει και να ουρλιάζει και να λέει πως είναι στο νοσοκομείο. Το τηλέφωνο ήταν ανθρώπου από το προξενείο, τους ευχαριστώ πολύ και αυτούς».

«Μιλήσαμε με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το τραύμα από το πόδι της, κάτι που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα. Μου είπαν ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα τη χρεωθεί, όπως θα χρεωθεί (ενν: το θύμα της επίθεσης) και την επέμβαση και τη νοσηλεία στο νοσοκομείο», ανέφερε οργισμένος ο πατέρας της 39χρονης, προσθέτοντας «τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μη δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει».

Ο συνήγορος της οικογένειας Δεπώλα, Απόστολος Λύτρας, που επίσης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», επεσήμανε πως «Πήρα κατευθείαν τον κ. Πλεύρη, ήταν άμεση η ανταπόκριση και τον ευχαριστώ, ενημερώθηκε ο κ. Δένδιας και η πρεσβεία μας και το παιδί πλέον θα έρθει οδικώς το πρωί της Τρίτης στην Ελλάδα για να νοσηλευθεί».

«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Πλεύρη που αμέσως επικοινώνησε μαζί μου και με καθησύχασε πως το παιδί θα έρθει στην Ελλάδα και θα νοσηλευθεί όπως πρέπει με δαπάνες του Δημοσίου», είπε ο πατέρας της τραυματισμένης Ελληνίδας.

Μάλιστα, ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε και ακόμη έναν φόβο της οικογένειας, πέραν της παροχής της βέλτιστης ιατρικής φροντίδας στην Ελληνίδα, αναφέροντας ότι «η οικογένεια φοβήθηκε και μήπως προσπαθήσουν να μπλέξουν και το παιδί στην έκρηξη».

Πηγή: newsbeast.gr