Ολοκληρώθηκε η έρευνα από την Επιτροπή που είχε ορίσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την έκρηξη στην Κριμαία, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ενημερώνεται ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με το RT India στο Telegram, ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε ότι η έκρηξη σχεδιάστηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως είχε γίνει γνωστό, Ρώσοι δύτες εξέτασαν την Κυριακή τις ζημιές που προκλήθηκαν από την ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα των Στενών του Κερτς (ή της Κριμαίας), η οποία αποτελεί διάσημο σύμβολο της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Μόσχα και βασική οδό ανεφοδιασμού για τις δυνάμεις που μάχονται στη νότια Ουκρανία.

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη – είναι δυσάρεστη, αλλά όχι μοιραία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ. «Φυσικά, τα συναισθήματα έχουν πυροδοτηθεί και υπάρχει μια υγιής επιθυμία για εκδίκηση».

Να θυμίσουμε ότι τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας αποφάσισε για τη Δευτέρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας.

Το Σάββατο, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στη γέφυρα (με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB να αναλαμβάνει την ευθύνη), καθώς και στην υποδομή που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο την Κριμαία, και διέταξε την έρευνα που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Πηγή: newsbeast.gr