Στη Βουλή κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα η τροπολογία που προβλέπει την έκτακτη οικονομική ενίσχυσης των υγειονομικών, την οποία είχε προαναγγείλει προ ημερών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το επίδομα θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους κατά τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου 2021 στο ακέραιο, εφόσον οι δικαιούχοι έχουν μισθοδοτηθεί αδιαλείπτως από τον Ιανουαρίου 2021 μέχρι και 30η Νοεμβρίου 2021, και ισούται με το ήμισυ του καταβαλλόμενου μηνιαίου βασικού μισθού.

Εξαιρούνται από το μπόνους όσοι απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια καθ’ όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια, και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων. Σε περίπτωση άρσης της αναστολής με απόφαση του φορέα, ο δικαιούχος λαμβάνει τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να συνάπτει, συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών, με σκοπό την απρόσκοπτη εφαρμογή του Προγράμματος Εμβολιασμών και την έγκαιρη διάθεση των εμβολίων στα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Πηγή: newsbeast.gr