Να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συζητηθεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων ανατιμήσεων στο κόστος ενέργειας, μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με επιστολή που συνυπογράφουν οι υπουργοί Ενέργειας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Η επιστολή, που εστάλη με πρωτοβουλία του κ. Σκρέκα στην υπουργό Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας, Barbara Pompili, και στην επίτροπο Ενέργειας, Kadri Simson, αναφέρει ότι η παρούσα κρίση απαιτεί συντονισμένη δράση σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών και των οικονομιών των κρατών – μελών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η επιστολή εστάλη στη Γαλλίδα υπουργό, καθώς η Γαλλία έχει αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου 2022 την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων του Υπουργείου υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με φόντο την κρίση Δύσης – Ρωσίας.

Πηγή: newsbeast.gr