Στον Μάικλ Ζαχς ανήκει η συλλογή των 2.539 σκηνών γέννησης, που εκτίθενται αυτή την περίοδο στην τράπεζα Hills Bank στην Αϊόβα των ΗΠΑ και μπορούν να καταρρίψουν δύο ρεκόρ Γκίνες.

Όπως εξήγησε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, συλλέγει τις Σκηνές Γέννησης από τη δεκαετία του 1950 και προέρχονται από περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες. Διευκρίνισε ακόμη ότι χρειάστηκαν περίπου έξι εβδομάδες για να στηθούν όλα τα αντικείμενα της συλλογής στην τράπεζα.

«Μου αρέσει να έρχονται άνθρωποι και να κοιτάζουν τις λεπτομέρειες. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα έργα τέχνης και τα υλικά τους, κάποια είναι χειροποίητα, μερικά έχουν ιστορική σημασία», είπε ο κάτοχος της συλλογής στο δίκτυο KCRG-TV σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μάικλ Ζαχς προσπαθεί να αποσπάσει την πιστοποίηση από τον οργανισμό των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ότι η συλλογή του είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Τα δύο ρεκόρ

Το ρεκόρ της μεγαλύτερης συλλογής Σκηνών Γέννησης κατέχει από τον Μάρτιο του 2009 ο Αντρέα Αντριγκέτι. Οι συνολικά 1.802 Σκηνές Γέννησης που έχει συλλέξει φυλάσσονται στο Μουσείο Ονείρων και Αναμνήσεων στην πόλη Φέλτρε της Ιταλίας.

Επίσης θα επιχειρήσει να κατακτήσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης έκθεσης με Σκηνές Γέννησης, συνολικά 2.150 που φιλοξενήθηκε στην εκκλησία Oasis στο Πεμπρόουκ Πάινς, στη Φλόριντα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2010.

Πηγή: newsbeast.gr