Πλέον η κατάσταση στην Σρι Λάνκα βρίσκεται εκτός ελέγχου από τις καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις, ενώ διαδηλωτές εισέβαλαν για δεύτερη φορά στην κατοικία του πρωθυπουργού, μόνο που τώρα την πυρπόλησαν, καθώς δεν μπόρεσαν να τους απωθήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

«Διαδηλωτές εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε και την πυρπόλησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται, ότι η χώρα αντιμετωπίζει την χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της, με τον αυξανόμενο πληθωρισμό να έχει εκτινάξει στα ύψη τις τιμές σε καύσιμα, τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά.

Μάλιστα, οι διαδηλώσεις στη χώρα πραγματοποιούνται εδώ και πολλές εβδομάδες, έχοντας κεντρικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, που πολλοί πολίτες, ακόμη και ως πρότινος οπαδοί του, κατηγορούν για κακοδιαχείριση.

Μετά το ξέσπασμα των κινητοποιήσεων όλα τα μέλη της οικογένειας Ρατζαπάξα που συμμετείχαν στην κυβέρνηση παραιτήθηκαν, με εξαίρεση τον πρόεδρο της χώρας.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από τις διαδηλώσεις:

Πηγή: newsbeast.gr