Περιπτώσεις διαφθοράς υψηλόβαθμων στελεχών και υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που βρίσκονται σε θέσεις – «κλειδιά» θα αναζητήσει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του εν λόγω φορέα, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει εάν και κατά πόσο υπάρχουν εφοριακοί και τελωνειακοί που έχουν τυχόν χρηματιστεί.

Κατά το παρελθόν η αλήθεια είναι ότι είχε διαπιστωθεί πληθώρα ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων από υπαλλήλους της ΑΑΔΕ και τέτοιου είδους φαινόμενα επιχειρεί η Ανεξάρτητη Αρχή να πατάξει τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει δώσει σύμφωνα με πληροφορίες εντολή προκειμένου να διενεργηθούν στην παρούσα φάση δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πόθεν έσχες στοχευμένων υπαλλήλων ώστε να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο υπάρχει παράνομος πλουτισμός.

Τα μέλη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι επονομαζόμενοι «αδιάφθοροι», θα ψάξουν ενδελεχώς τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβάλλει εφοριακοί και τελωνειακοί, περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές, τον τρόπο ανάλωσης κεφαλαίου παρελθόντων ετών και οικογενειακές δαπάνες.

Πηγή: newsbeast.gr