Στα κυριότερα σημεία του Προϋπολογισμού του 2022 αναφέρθηκε η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη Κύρωση του Προϋπολογισμού 2022. Η κ. Ράπτη χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό «έντονα αναπτυξιακός» σε μια δύσκολη περίοδο, όπου η πανδημία δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα.

Τόνισε ότι ο νέος Προϋπολογισμός ανταποκρίνεται στις βασικές κυβερνητικές στοχεύσεις για δυναμική ανάπτυξη, για ένα οικονομικό μοντέλο φιλικό προς την «πράσινη ανάπτυξη», που φέρνει επενδύσεις, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, μείωση γραφειοκρατίας, «δίχτυ προστασίας» για τους ευάλωτους και επένδυση στη δημόσια υγεία.

Έναυσμα για την επιστροφή εκατοντάδων νέων παιδιών, τόνισε η Έλενα Ράπτη πως είναι το γεγονός ότι οι οικονομικοί κολοσσοί, όπως οι Microsoft, Pfizer και Amazon επενδύουν στην Ελλάδα.

Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα 43 δις που διέθεσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση της κοινωνικής ευαισθησίας της, καθώς ήταν χρήματα που έσωσαν επιχειρήσεις, πλήρωσαν εργαζόμενους, κράτησαν όρθια την αγορά, στήριξαν τα νοικοκυριά και την οικονομία, ενώ μίλησε και για την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας με χιλιάδες προσλήψεις και αύξηση των δαπανών.

Στο τέλος της ομιλίας της, η Έλενα Ράπτη αναφέρθηκε και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και τόνισε πως στόχος είναι μια Ελλάδα μηδενικής ανοχής στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών και που θα έχει κινητοποιήσει όλες τις θεσμικές και κοινωνικές της δυνάμεις για την εξάλειψη του φαινομένου.

Πηγή: newsbeast.gr